09 apr. 2015 | 13:43

Dell fură ”mânerul” de la Lenovo Yoga și îl integrează pe tableta Venue 10 7000

ACTUALITATE
Dell fură ”mânerul” de la Lenovo Yoga și îl integrează pe tableta Venue 10 7000

Dell Venue 8 7000 a fost una dintre cele mai lăudate tablete din ultimul timp. Din păcate, disponibilitatea gadgetului nu a fost foarte mare, însă cei de la Dell tocmai au mai anunțat o tabletă. Se numește Dell Venue 10 7000 și ”împrumută” un element cheie de la Lenovo. 

Când Ashton Kutcher apărea în prima reclamă a tabletei Lenovo Yoga Tablet, prezentând creația ușor stratenie a chinezilor, lumea a fost sceptică privind utilitatea mânerului. Totuși, gadgetul s-a dovedit a fi mai mult decât plăcut de ținut în mână, iar bateria enormă încorporată le oferea utilizatorilor un plus de utilitate.

Acum, cei de la Dell s-au gândit să încerce și ei această abordare pe noua tabletă Dell Venue 10 7000, un gadget business cu un preț destul de piperat. Dell Venue 10 7000 are un design premium, fiind construită din aluminiu și sticlă, iar în mâner se ascund bateria și difuzoarele. Ecranul de 10 inci are o rezoluție QHD, iar în interior este un procesor Intel Atom cu patru nuclee și 2GB memorie RAM.

Tableta mai dispune și de camera Real Sense dezvoltată de Intel, care le permite utilizatorilor să refocalizeze fotografiile. Ziceam la început că prețul acestui dispozitiv este destul de piperat. Tableta Dell Venue 10 7000 va costa 500 de dolari, iar cei care vor și tastatura (care intră în ”mâner”), vor da în plus în jur de 130 de dolari.

Partea cea mai proastă este autonomia. Cei de la Dell nu au reușit să obțină aceleași performanțe pe care le-am văzut la tableta Lenovo, iar modelul Venue 10 7000 va putea fi folosit numai 7 ore până la o încărcare viitoare.