21 aug. 2015 | 10:00

Degeaba e scump Apple Watch, că vopseaua tot sare de pe carcasă

ACTUALITATE
Degeaba e scump Apple Watch, că vopseaua tot sare de pe carcasă

Istoria se repetă. La câţiva ani după ce a sărit vopseaua de pe iPhone 5 negru, acum sare de pe Apple Watch Space Grey pentru a genera acelaşi nivel de frustrare.

Parcă mai mult decât alţi producători cu aceeaşi putere financiară, Apple a avut în ultimii ani mai multe probleme legate de controlul calităţii. Totul a început cu antennagate la iPhone 4, a continuat cu smalţul sărit de pe iPhone-urile 5 de culoare neagră şi, cel mai recent, ne-a supărat flexibilitatea nedorită de la iPhone 6 Plus. Partea cea mai tristă? Se pare că nici Apple Watch, unul dintre cele mai scumpe ceasuri inteligente din lume, nu este perfect la capitolul construcţie.

În ultimele săptămâni au apărut tot mai multe rapoarte online de la utilizatori nemulţumiţi de faptul că vopseaua de pe interiorul ceasului lor Apple se scorojeşte. Precum smalţul care sare de pe o tigaie, acelaşi lucru se întâmplă cu cei care folosesc un Apple Watch de culoare Space Grey. Nu acelaşi lucru este valabil la smartwatch-urile ieşite din Cupetino de alte culori.

apple watch sare smaltul

Momentan nu se cunoaşte cauza problemei şi nu se ştie dacă, în anumite circumstanţe, acest efect ar putea fi normal din pricina unei utilizării improprii. Un lucru este sigur, după ce investeşti peste 400 de euro într-un Apple Watch, nu te aştepţi să sară vopseaua de pe el şi să-ţi fie ruşine să-l mai scoţi de la mână în faţa prietenilor. Ar putea şi un defect de fabricaţie legat de un anumit lot de dispozitive, dar problema pare mai răspândită decât atât.

Deşi este greu de spus dacă oficialii Apple şi-au recunoscut vina în această situaţie sau măcar şi-au asumat o parte din resposnsabilitate, important este că toţi cei care au sunat la Apple cu ceasul aparent zgâriat au primit promisiunea că le va fi înlocuit pe garanţie.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele