De Crăciun, cumpărăturile din jocurile de pe Windows Phone nu mai funcționează

De Crăciun, cumpărăturile din jocurile de pe Windows Phone nu mai funcționează
15:54 24.12.2015

Se pare că, momentan, cumpărăturile din aplicațiile ce rulează pe telefoane Windows Phone sunt imposibile din cauza unui cod vechi de recunoaștere a achizițiilor, folosit în continuare de magazinul online Microsoft. În urma unor teste interne, doar dispozitivele ce funcționează cu Windows 10 sunt afectate.

Conform unei postări pe forumul dezvoltatorilor Microsoft, se pare că mai mulți utilizatori au probleme cu recunoașterea achizițiilor din jocuri de către servele Microsoft. Reprezentanții companiei au reprodus rapid problema și au anunțat în mod oficial că au găsit sursa bug-ului și că lucrează la implementarea unei soluții. Cumpărăturile din jocurile online sunt o sursă importantă de venit pentru multe studiouri ce lucrează la jocurile bogate în microtranzacții.

De exemplu dezvoltatorii lui ”Clash of Titans”, Supercell, fac aproape un milion de dolari în fiecare săptămână numai din  achizițiile făcute de utilizatori prin intermediul aplicației. Prima oară când Microsoft au fost notificați a fost pe 18 decembrie și până astăzi problema nu a fost rectificată.

Situația este una destul de rușinoasă, pentru că problema a apărut chiar înaintea Crăciunului atunci când rata microtranzacțiilor, și nu numai, crește vertiginos. În acest fel clienții Microsoft vor avea o experiență neplăcută cu ocazia acestor sărbători, deși, e foarte probabil ca cei mai mulți să prefere să mănânce și să se distreze în loc să cumpere diamante, puncte, steluțe sau mai știu eu ce valute premium de prin jocurile online.

Să sperăm, totuși, ca măcar până de Anul Nou situația să se schimbe.

loading...