De ce o baterie externă ca TP-Link PB50 e cel mai bun prieten al tău în această perioadă

De ce o baterie externă ca TP-Link PB50 e cel mai bun prieten al tău în această perioadă

Nici nu a venit bine toamna, că deja există probleme cu transportul în comun pe distanțele lungi. Zilele trecute, trenurile către orașele din nordul României au avut întârzieri considerabile și ultimul lucru pe care îl vrei într-o situație de genul ăsta este să rămâi fără baterie la telefon sau tabletă. 

Informația de mai sus mi-a sărit în ochi din simplul motiv că am decis să îmi iau câteva zile de concediu și să mă îndrept către orașul natal, adică Bacău. Din fericire, am ales să mă deplasez cu un autocar, nu cu trenul, dar telefonul meu nu a făcut față drumului de cinci ore. Mai bine zis, nu ar fi făcut față drumului de cinci ore, dacă nu aș fi avut la mine noua baterie externă TP-Link PB50 cu o capacitate de 10.000 mAh.

Ca să vă faceți o idee despre obiceiurile mele de folosire a smartphone-ului, vă voi oferi ceva mai multe detalii.

”Bună, sunt Tavi, am 25 de ani și sunt dependent de telefon. Dețin un Oneplus 2 cu baterie de 3,000 mAh pe care nu îl las din mână decât dacă nu există alternativă. Sunt mereu online, mă uit la clipuri și ascult mereu muzică. Smartphone-ul meu este conectat la un smartwatch Moto 360 și la o pereche de căști Bluetooth Samsung Level U. Bună, sunt Tavi, am 25 de ani și din aceste motive îmi încarc telefonul de aproximativ trei ori pe zi.”

În lunga mea călătorie spre Bacău, am decis să ajung la zi cu câteva seriale. După trei ore, telefonul a intrat în modul Battery Saver și m-am speriat la gândul că va trebui să fac conversație cu doamna în vârstă de lângă mine care părea să aibă niște povești foarte interesante legate de nepoții ei plecați din țară.

Am scos bateria TP-Link PB50 din ghiozdan, am conectat-o la telefon și am dat play. După încă jumătate de oră, m-am izbit de o altă problemă. În căști am auzit un ”beep” trist care mă anunța că, în foarte puțin timp, voi rămâne fără căști. Am avut noroc că acumulatorul extern de la TP-Link are două porturi USB care îți permit să încarci două dispozitive simultan. Unul dintre ele funcționază la 5V și 2A, însemnând că e perfect pentru tablete sau pentru telefoanele cu baterii mai generoase, iar celalălt funcționează la 5V și 1A, adică e suficient pentru gadgeturile cu baterii ceva mai mici.

TP-Link PB50 (2)

Încă un lucru fain la acest gadget este dimensiunea. Este cam la fel de mare ca portofelul meu și cântărește numai 300 de grame, însemnând că i-am găsit loc rapid în ghizodan. În acest pachet redus, cei de la TP-Link au reușit să introducă o serie de tehnologii impresionante. Mai exact, asigură protecție împotriva scurtcircuitării, supravoltajului, supratensiunii, supraîncărcării, supraîncălzirii și supradescărcării. Pe lângă asta, TP-Link PB50 are și un cip care detectează automat nevoile de reîncărcare ale gadgetului pe care îl conectezi, iar dacă ai, spre exemplu, un telefon cu încărcare rapidă, să va adapta instant la acest standard.

Ziceam în titlu că o astfel de baterie poate fi cel mai bun prieten al tău în această perioadă. Mă refeream la frigul de afară și la faptul că dispozitivele au prostul obicei de a se descărca mai repede la temperaturi mai scăzute. Asta se întâmplă deoarece reacțiile chimice necesare alimentării unui dispozitiv se fac mai greu, lucru care duce la o descărcare mai rapidă. Dacă ești nemulțumit în general de autonomia telefonului tău, dacă obișnuiești să călătorești mult sau dacă îți petreci timp în medii în care nu poți găsi ușor o priză (cum ar fi amfiteatrul de la facultate sau sala de ședințe de la birou), un acumulator extern precum TP-Link PB50 este alegerea perfectă pentru tine.

Gadgetul vine cu un cablu USB-microUSB care poate fi folosit atât pentru a încărca dispozitivul (durează cea mai mult de o cinci ore pentru o încărcare completă, în cazul folosirii unui adaptor cu amperaj mare), are patru LED-uri care indică câtă energie mai are în el și o punguță elegantă din material textil, ca să îl poți căra după tine mai ușor. Abia a fost lansat, poate fi găsit aici.

TP-Link PB50 (4)

Citește și: