De ce metodele de hacking vechi de 30 de ani încă funcționează

De ce metodele de hacking vechi de 30 de ani încă funcționează

În 1987, un student german a scris CHRISTMA EXEC, un virus ale cărui mecanisme de bază încă funcționează dacă le portezi pe computerele zilelor noastre. De ce nu s-a schimbat acest lucru în aproape 30 de ani și ce ar fi de făcut?

Tom Scott are o perspectivă interesantă asupra istoriei atacurilor banale de phishing și asupra modului în care sistemul unui desktop obișnuit le permite să funcționeze. Logica sa e cât se poate de pertinentă: oamenii deschid mereu viruși în mod accidental, care, din cauza sistemelor centralizate folosite de sistemele de operare de pe desktopuri, se răspândesc rapid.

Scott propune o metodă puțin diferită prin care putem scăpa de astfel de incidente. Producătorii s-ar putea inspira de la sistemele de operare de pe mobil, ale căror aplicații au propriile spații de stocare, și, prin urmare, riscurile de a infecta tot dispozitivul sunt mai mici. Sistemele ierarhice pot fi folosite în continuare de către utilizatorii experimentați, dar strategia cu aplicațiile ar oferi o siguranță sporită, potrivit Gizmodo. Nu e o rezolvare permanentă, iar programele dăunătoare pe Android încă există și sunt deseori mascate sub aplicații false, dar se raportează la o parte a istoriei tehnologiei de care nu ar trebui să uităm.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI