Cea mai mare greșeală pe care o fac jumătate dintre utilizatorii de internet

Cea mai mare greșeală pe care o fac jumătate dintre utilizatorii de internet

Aproape jumătate dintre utilizatorii de Internet recunosc că au dezvăluit parolele cuiva sau le-au lăsat la vedere, conform unor sondaje recente.

Atunci când au fost întrebați despre importanța parolelor, respondenții au fost tentați să spună că parolele complexe sunt necesare în cazul serviciilor online care sunt cele mai valoroase pentru ei. Potrivit utilizatorilor, site-urile unde e cea mai mare nevoie de parole complexe sunt conturile de online banking (54%), de e-mail (44%) și pe site-urile de social media (24%). Lista celor mai importante trei aplicații este aproape identică: 53% – online banking, 43% – e-mail, 21% – site-uri de social media.

De asemenea, utilizatorii consideră că shopping-ul online și aplicațiile de plată necesită parole complexe, dar nu sunt la fel de atenți pe aceste site-uri. Doar 29% văd cumpărăturile online ca un serviciu important pentru ei, deși peste o treime dintre respondenți (38%) cred că ar fi nevoie de o parolă complexă.

Mai îngrijorător este faptul că, deși utilizatorii consideră că tranzacțiile financiare necesită o parolă complexă, peste un sfert dintre ei (29%) sunt de părere că nu este nevoie de o protecție suplimentară pentru datele lor personale atunci când folosesc aceste servicii. Mai exact, ei se așteaptă ca brand-urile de la care cumpără să le ofere toată protecția de care au nevoie.

O treime dintre utilizatorii de Internet (33%) își expun datele personale la un risc și mai mare, admițând că își dezvăluie de bună voie parolele în fața membrilor familiei. 44% și-au dezvăluit parolele și le-au lăsat, de asemenea, la vederea altora. Un respondent din 10 (11%) își dezvăluie parolele în fața prietenilor, iar 6%, în mod surprinzător, a colegilor.

Având în vedere că peste o treime dintre utilizatori (38%) folosesc doar o adresă de e-mail, dezvăluirea parolei îi poate costa mult. În cazul în care vreți să fiți mai bine protejați în mediul online, puteți afla informații suplimentare de AICI.