06 mai 2015 | 09:01

Dacă vrei să scrii ca Einstein, există un font pentru asta

ACTUALITATE
Dacă vrei să scrii ca Einstein, există un font pentru asta

Amatorii de fonturi originale care se află într-o perpetuă căutare, în curând se vor putea orienta către un font ce vă permite să scrieţi precum Einstein.

Albert Einstein nu a avut cel mai citeţ scris de mână din lume. Cu toate acestea, se pare că a existat un interes destul de mare pentru transpunerea acelui stil de scris în format digital.

Dacă sunteţi un fan al teoriilor lui Einstein sau pur şi simplu aveţi o fascinaţie pentru respectivul fizician, finanţând o campanie pe Kickstarter puteţi scrie următorul vostru proiect în Word exact cum ar fi făcut şi el de mână. Proiectul a fost iniţiat de un expert tipograf cu numele Harald Geisler şi o dansatoare, Elizabeth Waterhouse.

einstein-design_scris-de-mana_thumb.jpg

Până la acest punct, deja s-au investit peste 6 luni în acest proiect şi cu siguranţă nu este vorba de copy paste. Prototipul actual are la bază multe deplasări la Arhivele Albert Einstein şi a implicat analiza cu atenţie a unui volum foarte generos de texte pentru ca rezultatul final să fie foarte similar cu un scrisul original al omului de ştiinţă.

Cei 15.000 de dolari pe care speră să-i obţină prin campanie de pe Kickstarter vor fi folosiţi pentru finalizarea proiectului, care se estimează că va dura alte şase luni. ,,Lucrând cu un pix digital pentru a urmări mişcările lui Einstein pe hârtie, rezultatul lui Geisler a avut o asemănare plăcută şi puternică cu scrisul de mână adevărat al lui Einstein.

Dacă etapa de finanţare va fi încununată de succes, fontul ar trebui să se lanseze pe Mac, PC, Linux şi iOS în următoarele luni.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele