21 iun. 2015 | 18:30

Cum vedeau designerii moda anilor 2000, în urmă cu 80 de ani [VIDEO]

VIDEO
Cum vedeau designerii moda anilor 2000, în urmă cu 80 de ani [VIDEO]

Dacă în anii ’70 cei de la NASA îşi imaginau că astronauţii vor dormi în paturi şi se vor deplasa în cosmos cu scuterul, ar trebui să vedem şi perspectiva designerilor asupra viitorului modei.

Anii ’30 reprezintă încă o sursă de inspiraţie în moda zilelor noastre. Raluca Dobrovolschi descrie acea perioadă astfel: „feminină prin excelență, eliberată atât de corsetele incomode de la începutul secolului, cât și de siluetele androgine, croielile lipsite de formă ale anilor ’20, pentru a aduce în prim plan formele feminine într-o manieră mai provocatoare ca oricând. Umerii dezgoliți, spatele gol și inovativa croială bié a creatoarei Madeleine Vionnet, subliniau orice formă. Femeile renunță la ornamentele în exces și aleg haine practice și comode, pentru zi, precum costumul din jerseu de lână, în două piese: sacou până în talie și fustă până la mijlocul gambei, realizat de Coco Chanel”.

Un video realizat de British Pathé arată cum îşi imaginau designerii anilor ’30 moda anilor 2000. Multe dintre previziunile lor sunt surprinzătoare, iar nota futuristă pe care o aveau şi cei de la NASA se menţine, dar la alt nivel.