Cum văd cei de la McLaren viitorul Formulei 1

Noul concept al celor de la McLaren ne arată cum vede producătorul britanic viitorul mașinilor de Formula 1.

”Am vrut să facem un pas direct în viitor și să ne imaginăm arta posibilului”, a declarat John Allert, director responsabil de brandul McLaren technology Group odată cu prezentarea modelului MP4-X. După cum scriu cei de la Wired, deși Formula 1 este un sport în care constructorii aduc în mod constant mici îmbunătățiri mașinilor lor, McLaren a făcut de această dată un pas uriaș înainte.

Astfel, în opinia lor, Formula 1 în viitor nu va mai avea de-a face cu emisiile de dioxid de carbon, iar pistele vor fi electrificate, electrozii vor transforma aerul în plasmă și piloții vor controla vehiculele cu ajutorul minții. Britanicii susțin că toate tehnologiile folosite în cazul MP4-X sunt reale, deși unele nu se află decât în fazele inițiale ale dezvoltării.

Motorul, după cum era de așteptat, va fi unul electric. Schimbarea importantă este reprezentată de modul în care acesta ar fi alimentat. Mai exact, nu se va baza pe o singură baterie de dimensiuni mari, ci pe mai multe baterii subțiri, incluse în caroserie. Acestea ar fi reîncărcate atât cu ajutorul panourilor fotovoltaice plasate pe mașină, dar și prin inducție, grație electrozilor incluși în pistele de pe circuite.

De asemenea, cockpit-ul este acoperit, pentru a proteja pilotul de obiecte zburătoare, iar mașina este dotată cu diverse camera ale căror înregistrări sunt transmise direct pe ecranele din casca pilotului. Wired menționează și faptul că piloții ar urma să controleze vehiculul prin gesturi sau cu ajutorul minții, prin intermediul unei tehnologii de monitorizare semnalele transmise de creier.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: