Cum va arăta Windows 10 pe tablete cu ecran mic

Cum va arăta Windows 10 pe tablete cu ecran mic

Microsoft a anunțat în ianuarie că tabletele cu ecrane sub 8 inci vor primi o versiune a Windows 10 care va împrumuta multe elemente de la Windows Phone. Aceasta nu va oferi acces la desktop, fiind bazată pe interfaţa Modern.

Microsoft doreşte să creeze un ecosistem cu Windows 10, astfel încât pe tabletele mici nu va exista o interfaţă desktop clasică şi nici suport pentru aplicaţii Windows clasice. Windows 10 pentru tablete mici va putea rula doar aplicaţii Windows Phone şi aplicaţii din Windows Store.

Start-Windows 10

Multe dintre elementele grafice nu au fost puse la punct. Potrivit celor de la WinBeta, care au avut şansa să îl testeze, experienţa de utilizare este plăcută. Aplicaţiile de Windows 10 se adaptează în funcţie de dimensiunile și de rezoluția display-ului. Aplicații precum Calculator sau Voice Recorder sunt afișate ca pe desktop.

VRA

Cu toate că nu există un desktop, există suport pentru mouse şi tastatură. Toate funcţiile pot fi accesate şi fără un ecran tactil. Acest lucru este excelent pentru cei care au nevoie să poată lucra în timp ce se deplasează. Windows 10 pentru tablete mici este compatibil și cu Universal Office, ceea ce ușurează și mai mult treaba celor care sunt tot timpul pe fugă.

Messagesmenu

Precum au precizat și cei de la The Verge, Windows 10 pentru tablete mici pare să fie doar un Windows Phone mărit, însă avem de a face cu un build din martie. Probabil vom vedea la conferința Build din aprilie a celor de la Microsoft variantele finale. Până atunci, ai mai multe detalii despre Windows 10 pe telefoane aici pe Playtech.

 

Citește și:
Etichete: