14 nov. 2015 | 14:48

Cum susțin orașele din întreaga lume Parisul

ACTUALITATE
Cum susțin orașele din întreaga lume Parisul

Dacă până acum spuneam în glumă că detestăm ziua de luni, acum spunem același lucru despre cea de vineri. Doar că nu mai glumim. La două săptămâni după tragedia Colectiv și la nici un an de la atentatul asupra redacției „Charlie Hebdo”, Parisul trăiește coșmarul terorismului, de data aceasta într-un atac fără precedent.

În semn de solidaritate, mai multe state și-au transformat emblemele în piloni de susținere pentru tragedia francezilor, luminându-le în culorile steagului național. Turnul Eiffel a fost, pe de altă parte, stins pentru prima oară în 126 de ani.

Vineri seara au avut loc mai multe atacuri armate, aparent coordonate, explozii în apropiere de Stade de France, unde se desfășura meciul amical Franța-Germania, și o luare de ostatici într-o sală de spectacole. Președintele Francois Hollande, prezent la meciul de fotbal, a fost evacuat și ulterior a declanșat starea de urgență.

Peste 150 de oameni murit și alții au fost răniți grav în urma mai multor împușcături în centrul Parisului, potrivit CNN. Bilanțul morților continuă să crească de la oră la oră. Potrivit aceleași surse, ar fi vorba despre șapte atentate teroriste în lanț și două explozii. Șase serii de împușcături au avut loc în restaurante din centrul Parisului, iar alte două explozii au fost raportate lângă stadionul francez în timpul meciului amical dintre Germania și Franța.

Oamenii au auzit o explozie puternică lângă stadion, iar autoritățile au început evacuarea de urgență. Printre cei prezenți la meci se afla și președintele Francois Hollande, care a fost, de asemenea, evacuat. Patru atacatori ar fi fost uciși, potrivit surselor din poliție.