Cum spionezi calculatorul cuiva și de ce ai vrea să faci asta

Cum spionezi calculatorul cuiva și de ce ai vrea să faci asta

Cum spionezi calculatorul cuiva depinde de informațiile pe care dorești să le obții, În prezent, există câteva metode extrem de eficiente.

Înainte de a prezenta metodele prin care poți spiona calculatorul unei alte persoane, merită să îți amintim că, în cazul în care nu sunt respectate anumite limite, acest lucru se poate transforma într-o activitate ilegală. Site-ul Lifehacker prezintă trei situații în care poți supraveghea calculatorul unei persoane, fără a îți face griji că încalci legea: monitorizarea activităților unui copil, monitorizarea performanțelor unui angajat și supravegherea unui angajat pentru detectarea unor ilegalități.

În fiecare dintre cele trei cazuri de mai sus, folosirea unei măsuri de supraveghere a calculatorului poate fi explicată cu ușurință. Dar indiferent de cum spionezi, trebuie să iei în considerare și încrederea pe care cealaltă persoană o are în tine. Nicio justificare legală nu ar putea repara situația din moment ce o persoană realizează că a fost supravegheată de cineva apropiat fără a conștientiza acest lucru. Având în vedere cele spuse mai sus, înainte de a vă prezenta cele trei situații, trebuie să urmați doi pași importanți.

Ce îți dorești să monitorizezi

Înainte de a te angaja într-o activitate de supraveghere a calculatorului unei persoane, trebuie să știi exact ce informații dorești să obții în urma acesteia. În cazul părinților, aceștia își doresc, cel mai probabil, să restricționeze accesul copiilor la diverse site-uri pe internet și să limiteze conversațiile dintre aceștia și anumite persoane necunoscute. În mare, activitățile de supraveghere se încadrează în trei categorii: identificarea anumitor activități, monitorizarea activității dintr-o aplicație anume și monitorizarea activității din toate aplicațiile.

Când încerci să identifici un comportament anume, nu ai nevoie de un program special de monitorizare. De asemenea, poți să iei în considerare posibilitatea de a limita accesul lor la conținut de un anumit fel, ca o alternativă la supraveghere. În orice caz, monitorizarea trebuie limitată cât de mult posibil, pentru a fi evitate situațiile în care poți invada intimitatea unei persoane.

Alegerea software-ului corespunzător este următorul pas important.Atunci când supraveghezi o persoană anume, trebuie să te asiguri că software-ul este unul de încredere. După cum menționează și Lifehacker, poți oricând să optezi pentru un keylogger de pe un site necunoscut, însă nu poți fi sigur că acesta nu efectuează și alte operațiuni în paralele.

Monitorizarea activității copilului

În acest caz, cel mai simplu este să te folosești de uneltele disponibile în sistemul de operare pe care îl utilizezi. Atât Windows cât și OS X beneficiază de unelte care oferă anumite posibilități. Aici, cum spionezi nu depinde de sistemul de operare folosit. Printre altele, poți monitoriza sau bloca accesul la anumite aplicații, poți limita perioada de utilizare, poți bloca anumite elemente de hardware și poți interzice comunicarea cu unele persoane prin intermediul unor aplicații.

Pentru a te folosi de toate aceste feature-uri, nu trebuie decât să creezi un cont pentru copil. Informațiile în legătură cu setarea unui astfel de cont pe Windows sunt disponibile aici. Cei care folosesc OS X pot accesa instrucțiunile aici.

În cazul în care vrei să supraveghezi și unele aplicații, poți apela la aplicații. Family Tracker: Locate Phones, de exemplu, costă 4 dolari pe Play Store și App Store și îți permite să efectuezi o monitorizare constantă a unui dispozitiv, chiar dacă acesta este restartat la un moment dat. Aceasta are un impact extrem de mic asupra autonomiei bateriei și permite chiar trimiterea de mesaje gratuite între dispozitive. Mai mult decât atât, Family Tracker este foarte util și în situațiile în care ai pierdut telefonul datorită capacității de a trimite un Stealth Ping, în urma căruia ți se va comunica locația acestuia.

Monitorizarea productivității angajaților

În prezent, din ce în ce mai mulți angajatori monitorizează activitatea angajaților prin intermediul unor aplicații. ActivTrak, de exemplu, te lasă să înregistrezi statistici în legătură cu frecvența cu care anumite aplicații sunt utilizate, te lasă să faci screenshot-uri și te alertează când persoana monitorizată a început anumite activități interzise (cum ar fi, de exemplu utilizarea rețelelor sociale).

În calitate de admin, ai acces la un panou unde poți vedea activitățile angajaților în funcție de gradul de productivitatea al acestora (tu decizi ce este productiv și ce nu este). În cazul unor persoane, de exemplu, Facebook poate fi o activitatea productivă. În cazul altora, însă, poate fi o pierdere de timp.

Desigur, ActivTrak vă va costa dacă vreți să aveți parte de cea mai bună experiență. Varianta gratuit vă permite să monitorizați doar trei calculatoare (agenți) și vă oferă spațiu limitat de stocare a datelor. Pentru 336 de dolari pe an, puteți crește numărul agenților la 5, iar cu 1920 de dolari pe an, numărul acestora poate ajunge până la 50.

Cum spionezi angajații pentru a detecta activități ilegale

Atunci când lucrurile devin cu adevărat serioase și aveți motive clare să credeți că un angajat desfășoară activități ilegale, una dintre aplicațiile dezvoltate de cei de la SpectorSoft vă poate fi extrem de utilă. În funcție de necesități, vă puteți folosi de un software creat pentru a fi utilizat o perioadă scurtă sau pe o perioadă lungă. Acesta vă permite să faceți screenshot-uri odată la 30 de secunde, să înregistrați mesajele de pe aproape orice platformă de comunicare.

Indiferent de cum spionezi, SpectorSoft îți oferă acces la diverse cuvinte cheie folosite în căutări și la multe alte elemente prin care poți monitoriza activitatea angajaților pentru a descoperi nereguli. După cum era de așteptat, SpectorSoft nu este foarte ieftin, dezvoltatorii adresându-se unui anume segment al pieței.