Cum spală televizorul copiii pe creier [FOTO]

Cum spală televizorul copiii pe creier [FOTO]

Darryl Zanuck a fost director executiv şi producător de film american. Pentru el, televiziunea nu se putea compara cu cinematografele şi nu-i dădea mai mult de şase luni de existenţă.

Totuși, iată că acesta s-a înșelat, iar până la apariția smartphone-urilor, televizorul era principala metodă de distragere a atenției și pierdere a timpului. Nu contestă nimeni faptul că poți găsi și lucruri interesante și educative de văzut, cum ar fi documentare și emisiuni culturale.

Adevărul, însă, e că nu aceste tipuri de programe fac rating, ci mai degrabă cele de divertisment. Ceea ce, din nou, nu ar fi ceva atât de negativ, dacă nu ar afecta percepția despre lume a copiilor.

Faptul că cei mici petrec mult timp absorbiți de gadgeturi moderne și insuficient timp jucându-se afară în aer liber, deja a devenit clișeu. Totuși, fotografa Donna Stevens a realizat un proiect pe această temă, numit Idiot Box, cu o abordare inedită. Artista a surprins chipurile inerte, golite de expresie ale subiecților, luminate doar de televizor. Prin acest proiect, ea urmărește să facă oamenii mai conștienți de pericolele la care sunt expuși copiii care petrec mult timp în fața televizorului.

Etichete: