Cum să pozezi Perseidele cu telefonul

Cum să pozezi Perseidele cu telefonul

În fiecare an, când Pământul trece prin centrul norului, pot fi văzute stele căzătoare. De data aceasta, nici nu vei avea nevoie de binoclu sau de telescop, și vei putea face poze frumoase, fie și fără un echipament special.

În acest an, apogeul activității Perseidelor are loc în noaptea de 12 spre 13 august. Spectacolul, vizibil de pe tot globul, este oferit de Perseide, mici particule alecometei Swift-Tuttle, care se intersectează în fiecare an cu orbita terestră între mijlocul lunii iulie și cel al lunii august. “Intrând în lumea noastră, Perseidele, mici bucăți de cometă, se lovesc de moleculele din atmosferă și acest șoc, extrem de violent, produce lumină”, explică Jeremie Vaubaillon, astronom la Observatorul din Paris. “Fiecare bucată se transformă în stea căzătoare”, adaugă el.

Desigur, probabil îți vei dori să imortalizezi momentul. Smartphone-ul tău va fi suficient, în condițiile în care are o cameră bună. Cheia este să ai o cameră stabilă și expunere lungă. Cu accent pe „cameră stabilă”, pentru că și o simplă mișcare nepotrivită poate ruina claritatea pozei, așadar un trepied ar fi perfect.

În plus, ai și o serie de aplicații utile. De exemplu, ai Slow Shutter Cam pentru iPhone sau Camera FV-5 și Night Camera pentru Android. Primele două oferă expunere de până la 30 de secunde. Dacă nu e suficient, poți apela la NightCap Pro. Făcută special pentru fotografiile pe timp de noapte, aplicația folosește un mod de expunere „ultra long”, care, după cum o sugerează și denumirea, îți permite să mărești expunerea cât dorești. De asemenea, oferă și o funcție de reducere considerabilă a zgomotelor. Acestea fiind spuse, așteptăm un Instagram plin de stele căzătoare.

Citește și: