Cum poți afla dacă ai fost spionat de NSA și GCHQ

Cum poți afla dacă ai fost spionat de NSA și GCHQ

În prezent, orice persoană din lume poate afla dacă a fost spionată la un moment dat de NSA și GCHQ.

În urmă cu câțiva ani, cei de la NSA au dat statul unor programe masive de spionaj: PRISM și Upstream. Primul dintre acestea a presupus colectarea de informații de la unele dintre cele mai mari companii din Statele Unite, precum Google și Yahoo. Al doilea, după cum scrie publicația Wired, a presupus plasarea unor dispozitive de monitorizare pe sute de cabluri situate sub mare în afara Statelor Unite. Din această cauză, agenția britanică GCHQ a fost dată în judecată, iar în urma procesului, judecătorii au decis că orice persoană din lume are dreptul de a ști dacă a fost spionată de NSA și britanici.

Din câte se pare, doar informațiile adunate până în luna decembrie a anului 2014 vor fi luate în considerare. Persoanele interesate nu le vor putea putea vizualiza decât pe cele deținute de către GCHQ și vor putea afla dacă acestea au fost obținute de la NSA sau nu. Din păcate, nimeni nu va avea acces la baza de date a NSA, astfel că există posibilitatea ca americanii să dețină unele informații care nu au ajuns pe mâna britanicilor.

Desigur, pentru a putea afla dacă ați fost spionat, trebuie să furnizați numele și adresa de mail autorităților britanice. Din fericire, toate informațiile vor fi șterse odată ce investigația este finalizată. Pentru a completa formularul, puteți accesa acest link.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: