17 dec. 2015 | 12:15

Cum îți vei putea plăti întreținerea de pe smartphone

ACTUALITATE
Cum îți vei putea plăti întreținerea de pe smartphone

Zeci de mii de bucureșteni își vor putea plăti întreținerea prin smartphone, începând cu luna decembrie a acestui an.

Peste 21.400 apartamente din capitala României care colaborează cu Scomet, pot plăti rapid, comod și simplu, direct de pe smartphone, toate serviciile de întreținere lunare. Aceștia au acum acces direct la plata întreținerii prin intermediul unui portofel digital dezvoltat de Netopia.

”Avangarda plăților mobile se extinde la nivelul gesturilor simple, care ne fac viața ușoară. Ce poate fi mai comod decât să înlocuiești vizita lunară la administratorul blocului cu o simplă comandă pe telefonul din buzunar. Salutăm deschiderea către inovație a partenerilor noștri de la Scomet, și le promitem tuturor românilor, nu doar bucureștenilor, noi facilități care să le ușureze viața de zi cu zi”, declară Antonio Eram, CEO Netopia mobilPay.

Portofelul digital mobilPay Wallet a avut parte de o creștere importantă în acest an. Din câte se pare, plăţile online realizate de pe smartphone au crescut cu peste 300%, în timp ce valoarea lor a urcat cu peste 20%. Un rol important l-ar fi avut introducerea opțiunii de achiziție online a mijloacelor de transport în comun din Alba Iulia, Turda şi Cluj-Napoca și implementarea opțiunii de plată cu portofelul digital în hipermarket-uri.  Din 2015, utilizatorii portofelului digital pot achita inclusiv  taxa de pod de la Fetești sau amenzile de circulație.

Cei interesați de soluția dezvoltată de Netopia trebuie să acceseze de pe telefonul mobil get.mobilpay.com, să își descarce aplicația (compatibilă atât cu  Android, cât și cu iOS) să înregistreze și să confirme cardul bancar.