Cum funcționează cel mai simpatic droid din Star Wars

Cum funcționează cel mai simpatic droid din Star Wars
14:53 05.09.2015

BB-8, unul dintre cele mai interesante personaje din următorul film Star Wars, funcționează pe baza unui sistem foarte interesant.

J.J. Abrams nu este degeaba unul dintre cei mai apreciați regizori din prezent. În Star Wars: The Force Awakens, pentru a reda seriei parte din farmecul primelor trei filme, Abrams a apelat cât mai puțin posibil la efecte speciale. Astfel, droizi precum BB-8 au ajuns să fie mașinării funcționale, bazate pe unele dintre cele mai interesante noțiuni de robotică.

După cum spune site-ul howbb8works.com (creat special pentru a explica știința din spatele roboțelului), lucrul cu care acesta se aseamănă cel mai mult se numește Sphero, un dispozitiv asemănător unei mingi. Din câte se pare, companie responsabilă de creare acesteia a fost chiar finanțată de către Disney. Mingea folosește un giroscop pentru a determina în ce direcție este asfaltul, utilizând apoi două roți interne pentru a se mișca. În interior există de asemenea o platformă, pentru ca roțile să acționeze întotdeauna pe partea inferioară a sferei și un ax vertical pentru a ține roțile în contact cu sfera.

Cât despre cap, acesta este plasat pe roți și este controlat din interior. Axul care menține roțile din interior în permanență în contact cu partea inferioară a sferei poate interacționa magnetic cu elemente din exterior. Acesta este folosit pentru a controla capul, menținându-l în permanență pe sferă. În cazul variantei de jucărie, capul poate cădea dacă partea inferioară este supusă unor lovituri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: