11 dec. 2015 | 18:41

Cum contracarezi dronele ilegale? Cu alte drone și o plasă, evident!

ACTUALITATE
Cum contracarezi dronele ilegale? Cu alte drone și o plasă, evident!

Chestiunea dronelor se pare că a trecut de la nivelul de hobby inofensiv practicat prin păduri, parcuri și alte spații de agrement la intruziuni ilegale în proprietăți private sau spații interzise. Pentru a combate această problemă autoritățile din Tokyo au găsit soluția perfectă: drone polițist cu plase.

Poliția din Tokyo a format recent un nou echipaj specializat pentru a contracara invazia crescândă de drone ce zburdă pe cerul capitalei Japoniei prin zonele lipsite de acces. Dacă te-ai aștepta ca polițiștii japonezi să înceapă să fugărească dronele prin oraș cu puști cu alice te înșeli. Echipajele ”anti-drone” sunt la rândul lor piloți de drone ce vânează dronele ”ilegaliste” cu plasa, la propriu.

Folosind o dronă DJI Spreading Wings S900 cu o plasă imensă de 3m x 2m, acestea zboară pe deasupra dronelor intrus și le prind ca apoi să le ducă ”în arest.” Aparent măsura hilară împotriva dronelor ce zboară prin zone interzise este luată în urma găsirii unui material radioactiv pe casa unui diplomat japonez. Pentru a preveni astfel de incidente autoritățile nipone au demarat un program de înarmare a poliției din Tokyo cu 10 drone ”vânător” care să oprească alte aparate asemănătoare să se apropie de clădirile publice cu importanță majoră.

E interesant de studiat cum evoluează fenomenul industriei constructoare de drone în acest moment. Cum încep să apară pe piață drone din ce în ce mai puternice, cum deja forțele de ordine încep să ia măsuri pentru a le impune limite de acces sau, mai rău, le bagă cu totul ”la bulău.”