10 mart. 2015 | 13:27

Cum au construit chinezii un zgârie-nori de 57 de etaje în 19 zile [VIDEO]

ACTUALITATE
Cum au construit chinezii un zgârie-nori de 57 de etaje în 19 zile [VIDEO]

O companie din China a depășit un nou record de viteză privind construcția clădirilor uriașe. Un zgârie-nori a fost înălțat în numai 19 zile, mulțumită unei noi tehnologii, potrivit Sploid. 

Xian Min Zhang este angajatul unei companii chinezești din domeniul construcțiilor. El a realizat clipul de mai jos în care sunt prezentate etapele prin care a fost realizată construcția.

Clădirea de 57 de etaje are o suprafață toitală de 180.000 de metri pătrați și este realizată din cărămizi eficiente din punct de vedere termic, similare pieselor de Lego. Aceste cărămizi pot fi folosite pentru a construi clădiri la o viteză record de trei etaje pe zi.

Blocul are 400 de apartamente și spații de birouri capabile să acomodeze 4.000 de persoane. Zhang susține că folosirea modulelor reduce nevoia de a folosi beton (cu aproximativ 15.000 de betoniere), eliminând aproape de tot riscul de a împrăștia praf în aer.

Acesta este un avantaj major, având în vedere că poluarea este o problemă majoră în China.

Vorbind de poluare, merită menționat faptul că aerul din interiorul clădire are o puritate de 99.9%, mulțumită construcției ermetice și sistemului de aer condiționat.

Eficiența termică a clădirii duce la reducerea emiisiilor de dioxid de carbon cu 12.000 de tone, comparat cu o altă clădire de aceleași dimensiuni.

Una peste alta, dacă este să comparăm cu modul în care se construiesc clădirile în România, chinezii par să fie la câteva secole în fața noastră. Până ajungem și noi acolo, tot ce ne rămâne de făcut este să ne uităm la clipul de mai jos și să visăm frumos.