Cum au ajuns europenii primii la cumpărat de iPhone?

Cum au ajuns europenii primii la cumpărat de iPhone?

Deşi foarte mulţi dintre prietenii voştri au făcut tranziţia la Android, studiile ne confirmă că europenii preferă în continuare un iPhone.

O dată la câteva luni, ajunge online un set de statistici legate de preferinţele utilizatorilor de smartphone-uri din diverse ţări. În acel context, ne putem forma o opinie obiectivă pe marginea vânzărilor de telefoane din anumite ţări sau continente. Cel mai recent astfel de studiu evidenţiază o creştere a vânzărilor de iPhone în marile ţări europene, în timp ce americanii fie aşteaptă lansarea iPhone 6S, fie au făcut trecerea la alte branduri de mobile.

Nu au trecut decât câteva zile de când cei de la Kantar Worldpanel Comtech au confirmat că în cele mai mari pieţe europene, Anglia, Franţa, Germania, Italia şi Spania, în cel de-al doilea trimestru al acestui an s-au vândut cu 2,1 procente mai multe iPhone-uri decât în aceeaşi perioadă a lui 2014. Australia a înregistrat cea mai mare creştere a cotei de adopţie faţă de anul trecut, de 9,1 procente, în comparaţie cu o creştere de 7,3 procente în China şi 2,7 procente în Japonia.

Singurii care confirmă un trend negativ, adică au început să fugă de iPhone, sunt americanii. În trimestrul încheiat pe 30 iunie, s-a văzut o scădere cu 2,3 procente a vânzărilor de smartphone-uri Apple, de 32,8 procente, până la 30,5 procente.

Această performanţă financiară este cu atât mai remarcabilă cu cât atât iPhone 6, cât şi iPhone 6 Plus au o vechime pe piaţă de peste 10 luni. Rămâne să vedem ce terminale va lansa Apple în luna septembrie a acestui an.

Citește și: