Cum previne Facebook sinuciderile utilizatorilor, folosindu-se de ajutorul tău

Cum previne Facebook sinuciderile utilizatorilor, folosindu-se de ajutorul tău

Facebook a creat un nou set de instrumente pentru prevenirea tentativelor de suicid ale utilizatorilor prin oferirea de ajutor și alte forme de consiliere.

În trecut, nu au fost puține cazurile în care anumite persoane și-au anunțat pe Facebook intențiile suicidale. În alte cazuri, acestea ar fi putu fi ușor deduse din activitatea acestora pe rețeaua socială. De aceea, în urmă cu aproximativ 4 ani, Facebook a creat o metodă prin care orice utilizator putea raporta astfel de tendințe, furnizând numele persoanei vizate, link-ul către profilul acesteia și activitatea suspectă.

Acum, compania a lansat un nou instrumente pentru a preveni sinuciderile. Fiecare postare va putea fi raportată atunci când există indicații că persoana respectivă intenționează să-și facă rău. Când aceasta intră pe Facebook următoarea dată, i se vor prezenta un număr de opțiuni: va putea contacta persoana îngrijorată sau un alt prieten și va putea accesa o linie specială pentru astfel de cazuri.

Pentru moment, această opțiunea va fi disponibilă doar în Statele Unite ale Americii, acolo unde Facebook a încheiat parteneriate cu organizații precum ”Forefront, Now Matters Now, National Suicide Prevention Lifeline și Save.org”. Implementarea acestei noi opțiuni va fi realizată pe parcursul următoarelor luni, rețeaua socială anunțând de asemenea că intenționează să o facă disponibilă și în alte țări pe viitor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI