Cum arătau selfie-urile realizate la sfârșitul anilor 1800

Cum arătau selfie-urile realizate la sfârșitul anilor 1800

O nouă colecție de fotografii ne prezintă selfie-uri realizate cu peste o sută de ani înainte de apariția primelor smartphone-uri.

Cu aproape o sută de ani înaintea lansării modelului Simon produs de IBM și cu peste un secol înaintea iPhone-ului, aparatele de fotografiat nu se aflau decât la început de drum. Acestea erau un lux pe care nu foarte mulți și-l permiteau, iar în acea perioadă au apărut primele autoportrete realizate în oglindă. Cei de la PetaPixel au alcătuit o colecție în care sunt incluse unele dintre cele mai bine realizate astfel de fotografii.

Unele dintre sunt operele anumitor artiști din perioada respectivă pasionați de fotografie, altele fiind realizate de către personaje din familiile regale, cum ar fi Ducesa Ana Nikolaevna a Rusiei. După cum scrie site-ul menționat mai devreme, selfie-urile nu sunt un fenomen nou în societate, fascinația oamenilor pentru ei înșiși fiind demonstrată de aceste fotografii vechi de mai multe decenii.

autoportret

Puțini știu că există, însă, un autoportret mai vechi decât acestea. Cu mult înainte ca selfie-urile să acapareze rețelele sociale, a existat Robert Cornelius, care a anticipat această isterie. Așadar, primul autoportret din istoria fotografiei a fost realizat în 1839. Puteți citi mai multe despre istoria fotografiei aici.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: