14 oct. 2015 | 16:50

Cum afli ce procesor are iPhone-ul 6S pe care abia ți l-ai cumpărat

ACTUALITATE
Cum afli ce procesor are iPhone-ul 6S pe care abia ți l-ai cumpărat

iPhone 6S nici nu a ajuns bine în magazine că Apple s-a trezit cu un nou scandal pe cap. Spre deosebire de anul trecut, când gigantul din Cupertino a putut da vina pe utilizatori spunând că telefoanele se îndoaie din vina lor, nu din cauza materialelor proaste, anul acesta compania nu prea mai are cum să se apere. 

Ca să înțelegeți mai bine contextul, Apple, la fel ca alți giganți din domeniul tehnologiei, se bazează pe alți producători pentru diverse componente. Pentru procesoare, s-a descoperit că Apple a apelat la Samsung și la TMSC.

Problema o reprezintă faptul că cele două companii folosesc proceduri diferite când vine vorba de  crearea procesoarelor, iar asta se transcrie în diferențe de performanță și consum energetic. Mai exact, în urma unor teste, s-a descoperit că modelul de iPhone 6S cu procesor Samsung ”mănâncă” bateria considerabil mai repede decât cel cu procesor făcut de TMSC.

Apple a negat situația, spuând că diferențele între cele două procesoare sunt de ordinul sutimilor, dar testele independente spun altceva. Astfel, dacă vrei să îți cumperi un iPhone 6S și vrei să te asiguri că nu tragi proverbialul pai mai scurt când vine vorba de autonomie, există un test simplu pe care îl poți face.

Mai exact, este vorba despre o aplicație gratuită pe care va trebui să o instalezi pe telefon. Aplicația se numește Lirum Device Info și poate fi descărcată gratuit de aici. Dacă ai un N66AP sau un N71AP, ai Samsung. Dacă seria este N66MAP sau N71MAP, atunci este de la TMSC.

Este foarte probabil că dacă unul dintre aceşti vânzători are în showroom un anumit model, toate sunt aşa.