27 iun. 2015 | 10:11

Cum a reacționat Internetul la legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex

ENTERTAINMENT
Cum a reacționat Internetul la legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex

Curtea Supremă din Statele Unite ale Americii a luat o decizie istorică pe 26 iunie: a legalizat căsătoriile între persoane de același sex în toate cele 50 de state. Odată cu această decizie, nu doar persoanele implicate direct s-au bucurat, ci întreg Internetul, de la președintele Barack Obama la actorul tău preferat din Stăpânul inelelor.

Curtea Supremă de Justiție din SUA, cea mai înaltă jurisdicţie americană, a legalizat cu cinci voturi la patru că, potrivit Constituţiei, statele nu pot interzice căsătoria între persoane de acelaşi sex. Curtea a mai stabilit că este necesar ca toate statele americane să recunoască documentele de căsătorie emise legal persoanelor homosexuale de către alte state.

Până acum, căsătoria în SUA a fost reglementată la nivelul statelor. Astfel, 36 dintre cele 50 au aprobat-o, iar alte 14 state au interzis căsătoria gay fie prin legislaţie, fie prin refrendum. Pe lista motivelor pentru care căsătoria ar fi interzisă se numără definirea familiei drept un mediu compus dintre un bărbat și o femeie. Orice ar spune opozanții, căsătoriile au fost legalizate.

Odată cu această decizie, SUA se alătură unui grup de 20 de țări care au luat aceeași decizie. Acum, sunt 21 de state în total, dar harta de mai jos arată că mai este mult de lucru spre uniformizarea drepturilor și libertăților în acest sens. Printre țările în care e legal, în Finlanda legea intră în vigoare din 2016 și în Groenlanda de la 1 octombrie 2015. Harta este publicată de Vox.

Harta tarilor care au legalizat casatoria intre persoane de acelasi sex

Barack Obama, actualul președinte ale Americii, a publicat o imagine pe Facebook și a spus că dragostea tocmai a învins. La momentul redactării acestui articol avea peste 366.000 de share-uri și aproape 1,2 milioane de like-uri, printre fani fiind și Fergie.

Love just won.

Posted by Barack Obama on Friday, June 26, 2015

Pe cât de fericiți au fost unii pentru că a fost legalizat acest tip de căsătorie, pe atât de mult s-au alarmat alții și au denumit efectul slipery slope spre deviere socială de la bunele norme. Desigur că lumea nu va exploda doar pentru că persoane de același sex se pot căsătorii, iar tweet-ul de mai jos este un bun exemplu.

Sunt oameni care au amenințat că ei divorțează, dacă sunt permise căsătoriile între persoane homosexuale. Cuplul de mai jos este un exemplu, iar întregul mesaj a fost publicat pe Tumblr. Se știe bine că Internetului îi pasă foarte mult de oamenii care divorțează din astfel de motive foarte bine întemeiate, raționale și puternice.

http://ipodmini.tumblr.com/post/122506686659

Toată lumea primește un bilet spre căsnicie, pentru că nu doar cuplurile heterosexuale merită să vadă ce înseamnă căsătoria. Acum, toți oamenii din America pot fi la fel de nefericiți după căsătorie, să înfrunte datoriile împreună și să fie geloși în familie.

http://damiandazz.tumblr.com/post/122513032627/you-get-a-wedding-and-you-get-a-wedding-and

Desigur că sunt și oameni care se mută în Australia pentru că au fost legalizate căsătoriile între persoane de același sex. Sunt, de regulă, aceiași oameni care confundă Austria cu Australia și religia cu litera supremă a vieții.

Poate unul dintre cele mai bune răspunsuri la cei care promit că fug din SUA este acesta: „sunt așa supărat că oamenii care n-au nicio influență în viața mea se căsătoresc. Sunt așa supărat pe viață”.

http://lesbianwerewolf.tumblr.com/post/122514957391/angry-old-conservative-guy-the-definition-of

Mark Zuckerberg e căsătorit și susținător al căsătoriilor între persoane de același sex. Așa că și-a pus programatorii la treabă și au creat o aplicație de Facebook prin care îți poți face o poză care să susțină legalizarea căsătoriilor.

Created with facebook.com/celebratepride

Posted by Mark Zuckerberg on Friday, June 26, 2015

Comedy Central republică un videoclip mai vechi în care arată un motiv foarte bun pentru această legalizare: fericirea și tristețea căsătoriei trebuie simțite de toată lumea, iar cei doi din clip sunt arhetipuri foarte bune pentru orice tip de căsnicie.

Here’s to #MarriageEquality! #LoveWins Key & Peele

Posted by Comedy Central on Friday, June 26, 2015

Sunt și branduri care și-au schimbat logo-urile sau au publicat mesaje de susținere. Înghețata Ben&Jerry’s vine și cu această aromă de sărbătoare. Celelalte branduri sunt aici.

Și cele mai cunoscute femei din America au dreptul la căsătorie acum.

#lovewins #marriageequality A photo posted by Margaret Cho (@margaret_cho) on

În final, Ian McKellen se bucură pentru această decizie. După trei filme în care l-a preocupat inelul lui J.R.R. Tolkien, acum se poate preocupa de inelul cu adevărat important.

Poza de deschidere a acestui articol este a lui Peter Turnley.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele