Cât de ușor este să controlezi cel mai mic PC cu ajutorul telefonului [VIDEO]

Cât de ușor este să controlezi cel mai mic PC cu ajutorul telefonului [VIDEO]

A video posted by @kennyisdeadiamtavi on

Intel Compute Stick nu mai este o noutate, dar recent, cei de la Intel i-au oferit un plus de eficiență cu ajutorul aplicației Intel Remote Keyboard, compatibilă și cu HTTPC-urile NUC, dar și cu orice laptop dotat cu procesor Intel. 

Când Intel Compute Stick, cel mai mic PC disponibil pe piața din România (îl puteți cumpăra de AICI), a ajuns la noi pentru review, i-am găsit un mare minus – conectivitatea restrânsă. Are un singur port USB care, cel mai probabil, utilizatorii l-ar fi ”umplut” cu un mouse. Nu mai exista loc pentru un hard extern sau un stick USB ceva mai generos.

Ei bine, această problemă s-a rezolvat acum și am zis să testez aplicația creată de Intel.

Ca să îți controlezi calculatorul cu telefonul nu trebuie decât să descarci aplicația Intel Remote Keyboard (disponibilă gratuit în AppStore și în Google Play) și să instalezi programul Intel Remote Keyboard Host (de aici).

În momentul în care accesezi aplicația pe telefon, dispozitivul tău cu procesor Intel va apărea automat pe ecran. Trebuie doar să dai click pe el și pe ecranul PC-ului (sau pe TV, în cazul Intel Compute Stick) va apărea un cod QR pe care aplicația de pe smartphone îl va citi.

cum controlezi calculatorul cu telefonu intel remote keyboard 1

Din acel moment, poți să controlezi calculatorul cu telefonul. Folosești ecranul pe post de trackpad, un tap pe ecran înseamnă click stânga, un tap cu două degete înseamnă click dreapta și există o bară de scroll. Poți să tastezi fără probleme de pe telefon, nemaifiind nevoie de o tastatură separată pentru sarcinile simple, cum ar fi redactarea unui email sau căutarea unei melodii pe Youtube.

Interfața este foarte bine gândită. Tastatura apare pe jumătate din ecranul smartphone-ului, iar pe cealaltă jumătate te poți folosi de trackpad. Nu există deloc întârzieri, lucru pe care l-am apreciat și mai mult.

Cum controlezi calculatorul cu telefonul Intel Remote Keyboard (4)