22 mai 2015 | 18:02

Cum să îți faci un computer de gaming [VIDEO]

VIDEO
Cum să îți faci un computer de gaming [VIDEO]

Emisiunea PLAYTECH se apropie de final, dar am vrut să scoatem din acest sezon un fragment interesant. Este vorba despre cel în care te-am învățat să-ți faci un computer de gaming așa cum trebuie, ascultând de sfaturi de la unul dintre cei mai dedicați oameni din domeniu.

În episodul șapte al emisiunii PLAYTECH l-am invitat pe Monstru de la Lab501 ca să ne vorbească despre computerele de gaming și cum ne putem face așa ceva acasă. Am alese o seamă de componente Asus și ne-am pus la treabă atunci. Acum, ne apropiem de finalul acestui sezon și avem un articol separat dedicat acestui computer. Poate cei mai mulți aleg console, dar computerul de gaming are, totuși, avantajele sale.

Dacă nu vrei chiar cel mai puternic sistem pentru jocuri, avem și un articol în care am fost atenți la prețuri. Computerul pe care l-a asamblat Monstru pentru noi a cuprins un procesor Intel Core i5 4690K pus pe o placă de bază Asus Maximus VII Formula din seria Republic Of Gamers și a folosit memorii RAM de la Kingston HyperX Fury DDR3 1600 16GB. Cum vremea hard disk-ului e deja trecută, a apelat la un SSD din seria HyperX, un Fury de 120GB, iar placa video a fost o Asus Strix GTX 980.

Pentru răcirea procesorului am recurs la un cooler ID Cooling FI-VC Twin. Sursa a fost o Cougar ST600, iar prețul total a ajuns la peste 7.000 de lei, dar fără carcasă. Un astfel de sistem este suficient de puternic cât să ruleze cam orice joc din această perioadă, iar dacă vrei să-l faci ceva mai capabil poți oricând să alegi un procesor mai bun, eventual SSD mai rapid sau chiar să schimbi placa video. Mai jos ai și videoclipul în care Monstru asamblează computerul și execută primul boot cu el.

În emisiunea PLAYTECH din acest sezon am învățat să ne facem un computer de gaming. Acum, am pregătit acel fragment special ca să-l ții aproape când vrei și tu să faci la fel: http://bit.ly/1Bgr9PD

Posted by playtech.ro on Friday, May 22, 2015

 

Pentru un control cât mai bun în jocuri, îți recomandăm și un mouse ROG Gladius pe fir, un model cu o rezoluție de până la 6.400 dpi. Dacă vrei să profiți de o promoție, la eMAG acest monitor Asus ROG Swift de 27 de inci vine la pachet cu un mouse de gaming. Este perfect pentru gamerul din tine, având o rezoluție WQHD de 2.560×1.440 pixeli cu o reproducere a detaliilor mult mai bună decât un monitor full HD, dispune de tehnologia Nvidia GSync și funcționează la o frecvență de 144Hz. Și nu în ultimul rând, este recomandată această tastatură Asus Strix cu controale dedicate pasiunii tale.

Cum sa-ti faci un computer de gaming si ce componente sa alegi (2)

Niciun computer nu poate fi însă lipsit de carcasă, dacă vrei să nu-l umpli de praf în câteva zile sau mai vrei să-l și transporți ușor, așa că ai AICI o listă cu cele mai aerisite pe care le poți alege pentru un așa PC. Recomandăm modelul NZXT Phantom 820 Matte Black, care dispune de nouă sloturi pentru extinderea spațiului de stocare, are două porturi USB 3.0 și alte patru USB 2.0, dar atenție că are o greutate de 15 kilograme. La un preț ceva mai mic este NZXT Phantom Red, dispune tot de patru ventilatoare, dar are doar 11 kilograme, e roșie și are doar șapte sloturi pentru extindere. De asemenea, nu are porturi USB 3.0 încorporate, doar USB 2.0.

 

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele