Compania care a creat cel mai sigur smartphone se închide

Compania care a creat cel mai sigur smartphone se închide
12:00 11.07.2015

Deşi părea că au făcut suficient de multe valuri cu BlackPhone, cei de la Geeksphone se pare că au fost nevoiţi să se retragă din această industrie competitivă.

Pe de o parte, în fiecare săptămână aflăm informaţii despre un nou producător asiatic de telefoane care încearcă să facă valuri în industrie. Pe de altă parte, companii care au încercat într-un fel sau altul să revoluţioneze industria sunt nevoite să se retragă.

Cu toate că BlackPhone a avut micile sale neajunsuri, foarte mulţi amatori de securitate au cochetat cu achiziţia respectivul smartphone în multiplele sale iteraţii. Acesta era produs de o compania intitulată Geeksphone, singurul producător spaniol de telefoane, în tandem cu o echipă de experţi în securitate software de la Silent Circle. Din păcate, BlackPhone nu se va mai produce şi nici nu va mai avea parte de actualizări de software deoarece creatorul său a decis să se retragă de pe piaţă. Această veste vine la 7 ani după fondarea Geeksphone şi şase terminale lansate. Trăgând linie, era evident că micul producător nu îşi propusese să fie un concurent pentru Samsung sau HTC, dar am fi sperat să îşi găsească un loc în industrie pentru mulţi ani de acum înainte.

Partea bună este că toate tehnologiile create şi patentele obţinute de Geeksphone vor deveni peste noapte open-source. Astfel, oricine vrea să continue dezvoltarea unor telefoane cu un grad sporit de securitate o poate face. În ceea ce priveşte echipa de ingineri hardware, în frunte cu fondatorul Javier Aguera, cu toţii vor face tranziţia către locuri de muncă în cadrul Silent Circle.

loading...