Cercetătorii de la MIT au creat un senzor ingerabil care îți măsoară semnele vitale

Cercetătorii de la MIT au creat un senzor ingerabil care îți măsoară semnele vitale

O echipă de oameni de la MIT (Massachussets Insititute of Technology) au dezvolat un micro-aparat ce îți poate măsura semnele vitale din interiorul tractului gastrointestinal.

Desigur, vă veți gândi, că există deja aparate care fac acest lucru fără nici o problemă, cum ar fi stetoscoapele. E adevărat, dar câte stetoscoape cunoașteți care să poată transmite semnele vitale la distanță, și dacă nu, pe Internet?

Micul aparat este învelit într-capsulă de silicon și odată ce ce este ingerat acesta va rămâne în intestinul gros până va fi eliminat în mod natural. Dispozitivul folosește o serie de mini-microfoane asemănătoare cu cele din mobile care înregistrează și filtrează sunetele din corpul tău astfel încât să transmită cu exactitate bătăile inimii și frecvența respirației.

Mulți poate vor crede că acestea sunt de fapt metode de a supraveghea populația, că în spatele lui e o conspirație ce dorește să monitorizeze semnele vitale ale populației, și așa mai departe. Deși acest lucru e posibil, micul aparat ar totuși niște limite destul de vizibile. În primul rând datele pot fi colectate numai dacă receptorul datelor emise de capsulă se află la trei metri de ea și, în al doilea rând, capsula rămâne în intestinul gros doar două zile. Ca să poți fi supravegheat constant va trebui să inghiți genul aceste de capsule în mod regulat.

Totuși, există unele beneficii mai importante decât ceea ce ar putea crede fanii teoriei conspirației. În primul rând, capsula poate ajuta pacienții în stare gravă să poată transmite date constant doctorilor ce nu sunt de față cu ei, și de asmenea poate ajuta la monitorizarea soldaților și a sportivilor de performanță.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: