Cercetătorii au descoperit o serie de unelte mai vechi decât omul

Cercetătorii au descoperit o serie de unelte mai vechi decât omul

O echipă de cercetători au descoperit din întâmplare o serie de unelte din piatră care sunt mai vechi decât specia noastră.

Unele dintre cele mai mari descoperiri din istoria omenirii au fost făcute din întâmplare. Printre acestea sunt radioactivitatea, penicilina și, nu în ultimul rând, microundele. Mai nou, se numără și cele mai vechi unelte din piatră scoase la suprafață vreodată. Cu o vechime de 3,3 milioane de ani, acestea sunt cu 500.000 de ani mai vechi decât ramura noastră din arborele filogenetic.

Până la acest moment, se credea că uneltele din piatră au fost create de predecesori ai noștri, a căror denumire științifică începe cu același cuvânt: ”homo”. Descoperirea, însă, dă dreptate celor care susțineau până acum că procesul de fabricare a uneltelor a început în timpul altor specii cu un creier mai mic. Africa este continentul pe care specia noastră a apărut, acesta fiind motivul pentru care numeroase situri arheologice se găsesc acolo.

Conform Chicago Tribune, au fost găsite peste 140 de bucăți. Dintre acestea, cele mai multe era utilizate drept ciocane sau cuțite, fiind în același timp mult mai grele decât uneltele care erau considerate până acum cele mai vechi. Cât despre cine este responsabil de producerea acestora, cercetătorii nu au reușit să indice foarte clar acest lucru. Din câte se pare, nu este vorba despre vreun membru al speciei noastre.

cercetatori unelte kenya

Citește și: