Cele mai utile plugin-uri în WordPress

Cele mai utile plugin-uri în WordPress
15:09 14.04.2015

Am alcătuit o listă cu cele mai utile plugin-uri în WordPress pentru cei care aveți un blog sau un site pe o structură wordpress.

Am strâns cele mai utile plugin-uri în WordPress, care ne fac viața mai ușoară atunci când vine vorba de administrarea, întreținerea și îmbunătățirea blogului personal sau al unui site pe structură WordPress.

Plugin-urile sunt extrem de utile dacă nu te pricepi la programare și vrei să îi adaugi site-ului sau blogului tău tot felul de îmbunătățiri, însă multe dintre ele pot fi virusate sau îți pot afecta structura deja existentă dacă nu ești atent.

Tocmai de aceea am făcut lista cu cele mai utile plugin-uri în WordPress care nu o să îți viruseze site-ul și poți să le folosești în deplină siguranță.

Cele mai utile plugin-uri în WordPress – Akismet

Este unul dintre cele mai folosite și cele mai utile plugin-uri în WordPress și cu ajutorul lui se rezolvă problema comentariilor spam care sunt peste tot. Este eficient, având un număr mic de erori, de comentarii bune marcate ca spam, ușor de instalat și cel mai important: este gratuit.

Îl poți downloada de AICI.

Cele mai utile plugin-uri în WordPress – Digg Digg

Un alt plugin gratuit și ușor de instalat este Digg Digg. Cu ajutorul lui poți adăuga butoane pentru share pe diferite rețele sociale, fapt ce va duce la creșterea traficului pe site, de aici și includerea sa printre cele mai utile plugin-uri în WordPress.

Butoanele pot fi instalate atât deasupra articolului, la sfârșit sau pe lateral, în funcție de tema ta și spațiul de care dispui.

Poți downloada plugin-ul de AICI.

Cele mai utile plugin-uri în WordPress – Google XML Sitemaps

Unul dintre cele mai utile plugin-uri în WordPress este Google XML Sitemaps, dacă vrei ca articolele tale și paginile site-ului să se poată indexa în motorul de căutare Google dar și în celelalte cum ar fi Bing, Yahoo, Ask.com.

Crawlerele motoarelor de căutare citesc mult mai ușor structura site-ului tău dacă are o hartă XML care este cel mai simplu de generat automat cu ajutorul acestui plugin.

Poți descărca Google XML Sitemaps AICI.

Cele mai utile plugin-uri în WordPress – SEO Facebook Comments

În ziua de astăzi nimeni nu se mai loghează cu un anume cont special pentru a lăsa doar un comentariu pe un site. Nici măcar căsuțele suplimentare în care trebuie să îți introduci adresa de e-mail și numele nu te încurajează prea mult pentru a comenta la un articol.

Tocmai din acest motiv SEO Facebook Comments este unul dintre cele mai utile plugin-uri în WordPress. Cititorii tăi pot comenta la articole și sunt automat logați cu contul de Facebook, care oricum este cel mai probabil deja conectat. În plus, comentariile se și indexează în motoarele de căutare.

Poți descărca SEO Facebook Comments AICI.

Cele mai utile plugin-uri în WordPress – WordPress Database Backup

Ultimul dar nu cel din urmă de pe lista cu cele mai utile plugin-uri în WordPress este WordPress Database Backup. Este util din mai multe puncte de vedere. În primul rând îți salvează articole comentarii, tot ce e nevoie pentru a te asigura că în cazul unei probleme poți recupera ce era mai important pe site.

În al doilea rând este util pentru că poate fi programat să facă un backup și să îl trimită la o adresă de mail pe care o setezi tu, la un anumit interval de timp, automat.

Îl poți descărca de AICI.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: