Cele mai mari secrete ale oamenilor, afișate pe un ecran uriaș

Cele mai mari frici și confesiunile emoționale ale străinilor sunt afișate în mod anonim într-o gară aglomerată din sudul Marii Britanii.

Proiectul „The Waiting Wall” le permite călătorilor care au drum prin gara Brighton să se „spovedească”, confesiunile acestora fiind apoi afișate pe un ecran uriaș ce poate fi citit de orice pasager din zonă. Proiectul de desfășoară între 21 și 27 septembrie și face parte din cadrul festivalului digital din Brighton.

Proiectul a fost creat de muzicianul Alan Donohoe și dezvoltatorul software Steven Parker, care au pus bazele unui parteneriat media numit Free The Trees. Ideea lor pentru „Zidul Așteptării” a fost inspirată de „Zidul Plângerii” din Ierusalim, dorind să fie o adaptare modernă a acestuia.

Creatorii doresc ca peronul să nu mai fie locul anost unde pasagerii așteaptă încă un tren ce are întârziere și doresc să transforme această experiență într-una care să le deschidă ochii cu privire la problemele din jurul lor.

În descrierea de pe site-ul lor, creatorii descriu că proiectul este inspirat de cartea Religie pentru Atei a lui Alain de Botton și că „Zidul Așteptării este o adaptare modernă a Zidului Plângerii din Ierusalim, ecranul digital fiind vocea care va transmite anonim toate problemele interioare ale pasagerilor. Acest lucru ar trebui să le amintească acestora că nu sunt singuri pe lume și că toată lumea are probleme, așa că ne putem sprijini unii pe ceilalți”.

Mesajele afișate pe ecranul digital din gara Brighton pot fi citite și online la adresa thewaitingwall.com. Tot la acea adresă se trimit confesiunile ce urmează a fi publicate. Așadar, chiar dacă cel mai probabil nu vei ajunge prin gară, dar îți dorești să-ți împărtășești problemele cu niște britanici, îți poți încărca mesajul la acea adresă.

Etichete: