Cele mai importante plusuri și minusuri ale noului OnePlus 2

Cele mai importante plusuri și minusuri ale noului OnePlus 2

OnePlus 2 se vrea fi un nou flagship killer, dar alături de numeroasele funcții utile, se observă și unele lipsuri importante.

OnePlus 2 a fost lansat oficial, iar toată lumea este interesată dacă urmașul vechiului flagship killer se va descurca la fel de bine precum predecesorul său. După cum probabil știți deja, chinezii au anunțat că nu mai puțin de 1,5 milioane de dispozitive OnePlus One au fost vândute, în condițiile în care clienții s-au confruntat cu acel enervant sistem de invitații pentru foarte mult timp.

Funcțiile OnePlus 2 care te vor bucura

Noul telefon calcă pe urmele vechiului model, oferind componente extrem de performante la un preț accesibil. Dar în ciuda numeroaselor elemente interesante, dintre care cinci vor fi enumerate mai jos, OnePlus 2 ar parte și de unele minusuri importante.

Tastele capacitive sunt configurabile

Cele două butoane capacitive care încadrează senzorul pentru recunoașterea amprentelor pot funcționa în diferite feluri. Cei care preferă butoanele pe ecran le pot dezactiva, iar cei care preferă să le personalizeze le pot atribui una dintre următoarele funcții: închidere/deschidere meniu, aplicații recent utilizate, asistent pentru căutare, închiderea ecranului, deschiderea camerei foto, ”Voice Search”, deschiderea ultimei aplicații folosite și ”Shelf”. Despre aceasta din urmă vom vorbi mai jos.

Elemente de design si interfata Android pentru OnePlus 2

OnePlus 2 suportă diverse gesturi

Pe lângă cele două apăsări pe ecran pentru a-l aprinde, OnePlus 2 suportă și câteva gesturi interesante pe care le puteți activa și dezactiva oricând. Astfel, dacă ”desenați” un ”V” cu degetul pe ecran veți putea aprinde lanterna, iar un ”O” va porni camera foto.

Senzorul pentru scanarea amprentelor

Acesta nu este inclus într-un buton și nu necesită aprinderea ecranului pentru a fi utilizat. Nu trebuie decât să vă puneți degetul pe acesta, iar telefonul se va debloca instantaneu.

Scannerul de amprenta de pe OnePlus 2 FOTO PocketNow

Pictograme personalizate

Noul Oxygen OS include și diverse seturi de pictograme pe care le puteți folosi, astfel încât vă puteți personaliza telefonul fără a descărca diverse elemente de pe internet.

The Shelf

The Sheld include cele mai utilizate aplicații și contacte și se găsește pe ultimul panou din stânga, la fel ca Blinkfeed. Listele se umplu automat, iar funcția este, pentru moment, în versiunea Beta, astfel că pe viitor OnePlus ar mai putea adăuga unele elemente.

The Shelf

Cele mai importante minusuri

După cum spuneam mai devreme, OnePlus 2 are unele lipsuri importante, iar lucrurile la care chinezii au ales să renunțe ar fi putut să facă din el un adevărat flagship killer.

Adio, NFC!

OnePlus susține că oamenii nu folosesc NFC, motiv pentru care au renunțat la această funcție. Mai mult decât atât, telefonul nu poate fi încărcat wireless și nu a fost inclusă nicio tehnologie de reîncărcare rapidă.

Snapdragon 810 nu este văzut drept un procesor stabil

Lăsând la o parte puterea de procesare remarcabilă a acestuia, Snapdragon 810 este văzut drept un procesor instabil. Problemele legate de supraîncălzire sunt extrem de cunoscute, motiv pentru care Samsung a implementat anul acesta propriul Exynos 7420 pe noile terminale Galaxy S6 și S6 Edge.

Bateria nu poate fi schimbată

Pentru a-l deosebi de predecesorul său, chinezii ar fi putut implementa o bateria înlocuibilă pe OnePlus 2. Din fericire, aceasta va avea probabil o autonomie foarte bună, telefonul fiind dotat cu un ecran Full HD.

Spatele si partea din stanga a OnePlus 2 FOTO The Verge

Sistemul bazat pe invitații

Nici acum, după succesul considerabil de care s-a bucurat OnePlus One, chinezii nu vor să renunțe la sistemul de invitații. Din câte se pare, te poți trece pe o listă de rezervări, dar nu e garantat că primești invitație, iar în prezent pe liste să găsesc aproape 400.000 de oameni.

OnePlus 2 nu are slot microSD

Da, OnePlus One nu a beneficiat de un slot pentru card microSD. Dar principalul atu de care s-a bucurat acesta a fost faptul că le oferea clienților ceva ce nu primeau de la marii producători: performanțe demne de un telefon high-end, la un preț de aproape două ori mai mic. În condițiile în care din ce în ce mai multe companii par a renunța la suportul pentru carduri, includerea unui slot ar fi fost o realizare importantă pentru chinezi și ar fi reușit, cel mai probabil, să convingă mai mulți oameni să achiziționeze OnePlus 2.

Citește și:
Etichete: