11 iul. 2015 | 10:01

Cel mai subţire smartphone ZTE ne aduce aminte de Praga

ACTUALITATE
Cel mai subţire smartphone ZTE ne aduce aminte de Praga

Intitulat ZTE Nubia My Prague, noul smartphone ilustrat mai sus este cel mai subţire telefon anunţat vreodată de cei de la ZTE, cu o grosime de doar 5,5 mm.

În conformitate cu trendul din piaţă de producţie a telefoanelor din ce în ce mai subţiri, cei de la ZTE sunt ultimii care au preferat să ignore obsesia utilizatorilor pentru o baterie mai mare în favoarea unui design mai compact. Nu contează că după un anumit prag un smartphone devine mai dificil de ţinut în mână, mai importantă este competiţia pentru superlative absolute.

Încercând să-şi întărească poziţia pe piaţa din Europa, chinezii au anunţat zilele trecute noul ZTE Nubia My Prague. Acesta a avut parte de un eveniment de lansare în Praga pentru a ne asigura că referinţa din titlu nu a fost întâmplătoare. Deşi nu este cel mai subţire telefon din lume, cu 147,8 x72,1 x 5,5 milimetri, acesta este cel mai subţire gadget al celor de la ZTE.

La capitolul specificaţii hardware, nu este nici pe departe revoluţionar şi nu şi-a propus să doboare recorduri de performanţă. În schimb, are o configuraţie medie mai mult decât suficientă pentru a vă face treaba. ZTE Nubia My Prague este construit în jurul unui display Full HD de 5,2 inci. La interior ascunde un SoC octa-core Snapdragon 615 de la Qualcomm cu 2GB RAM şi un spaţiu de stocare de 16GB. În funcţie de buget, puteţi opta pentru o versiune mai sprintenă a aceluiaşi dispozitiv, cu 3GB RAM şi 32GB spaţiu. Partea de captură este asigurată de combinaţie dintre o cameră frontală de 8 megapixeli şi o cameră principală de 13 megapixeli. Sistemul de operare preinstalat va fi Android Lollipop. Dacă vă încântă designul, nu rămâne decât să speraţi că va fi disponibil şi în alte colţuri ale lumii, nu doar în Republica Cehă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele