11 iun. 2015 | 09:00

Cel mai scump aparat foto compact din lume costă cât o maşină

ACTUALITATE
Cel mai scump aparat foto compact din lume costă cât o maşină

Leica Q este un gadget menit să trezească invidia privitorilor care înţeleg că un aparat foto full-frame nu trebuie să depăşească un kilogram.

Dacă vă aflaţi printre cei cu bugete generoase şi o pasiune pentru fotografie, e aproape imposibil să nu fi auzit de , compania nemţească devenită populară prin aparate foto high end cu un design retro-chic.

Cel mai nou membru al acestei familii de dispozitive este un compact cu numele Leica Q (Typ 116). Un concurent direct pentru Sony RX1, noul aparat foto este construit în jurul unui senzor full frame similar cu cel din seria .

Are 24 de megapixeli, iar obiectivul Summilux de 28mm cu F/1.7 nu este interschimbabil. În funcţie de cadrele pe care vreţi să le capturaţi, aveţi la dispoziţie un ISO maxim de 50.000, NFC, WiFi şi un display LCD de 3 inci cu 1,04 milioane de puncte.

Viewfinder-ul integrat va fi electronic, în contrast cu unul tradiţional întâlnit la modelele rangefinder ale companiei. Cu acelaşi gadget veţi putea filma clipuri Full HD la 30 sau 60 de cadre pe secundă.

Aparent, cei de la Leica au ţinut destul de mult să insiste pe faptul că senzorul din Leica Q a fost creat special pentru acest model şi tocmai din acest motiv va comunica perfect cu obiectivul cu focală fixă.

Preţul de start pentru el, fără nici un fel de accesorii suplimentare, este de 4250 dolari. Ca bonus, în acest preţ, veţi mai beneficia de o copie de Adobe Photoshop Lightroom 6.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele