Cel mai ieftin Android costă 10 dolari și e surprinzător

Cel mai ieftin Android costă 10 dolari și e surprinzător

Spre surprinderea tuturor, cei de la Walmart au început să comercializeze nu unul, ci două smartphone-uri cu Android create de LG la doar 10 dolari bucata.

Cu toții ne-am obișnuit să investim sume mai mici sau mari într-un smartphone. Pentru a coborî și mai mult valoarea investiției, de cele mai multe ori apelăm la subvențiile oferite de operatorii de telefonie mobilă. Chiar și în acele condiții, rareori plătim mai puțin de 50 de lei pentru un telefon.

Citește și: Cum alegi un smartphone ieftin și bun: cinci modele pentru nevoile tale

Excepția de la regulă vine de la un lanț de magazine american, de care probabil ați auzit, cu numele de Walmart. În trecut, cel mai ieftin smartphone nesubvenționat oferit de compania americană era unul cu Firefox OS la 25 de dolari. Săptămâna aceasta pragul a coborât la 10 dolari pentru un smartphone cu Android. De fapt este vorba de două variante ale aceluiași terminal, LG Sunrise L15G and LG Lucky L16G. Singura diferență între ele este că unul suportă conectivitate GSM, iar cel de al doilea merge pe CDMA. Acestea se vor comercializa împreună cu o cartelă preplătită TracFone.

Dacă sunteți curioși ce poate să facă un telefon de 10 dolari, răspunsul simplu este surprinzător de multe. Aparatul este construit în jurul unui ecran de 3,8 inci cu o rezoluție nativă de 480 x 320 pixeli. Partea de procesare este o combinație între un quad core Snapdragon 200 tactat la 1,2 GHz și 4GB memorie internă din care doar 1,15 GB liber. Nu are cameră frontală, dar cea principală este de 3 megapixeli, iar bateria este de 1540 mAh. Cantitatea de memorie RAM nu a fost trecută pe lista de specificații, dar are șanse mari să fie egală cu 1GB. În aceeași bani primiți și un card microSD de 4GB. Are Bluetooth 4.0 și WiFI b/g/n. Nu suportă trafic de date pe LTE. Sistemul de operare preinstalat este Android 4.4 KitKat și nu lipsește accesul la Google Play Store.

Citește și: Cele mai bune telefoane până în 1.500 de lei

Citește și: