Ceasul în care timpul devine lichid

Ceasul în care timpul devine lichid

Expresia „timpul se scurge” nu mai e doar o expresie. Cel puțin nu pentru Damjan Stankovic și Marko Pavlovic, dezvoltatorii ceasului electromecanic Rhei.

Practic, Rhei e un ceas electromecanic cu un display lichid, în care orele sunt afișate folosind ferofluid (n.red.: un lichid care devine puternic magnetizat în prezența unui câmp magnetic). Nu sunt valabile prea multe informații, dar modul de funcționare nu e (chiar atât de) dificil. Ferofluidul e un mix între caracteristicile magneților și substanțelor fluide. Atunci când un câmp magnetic se apropie de el, are loc un conflict în material: în timp ce elementele feromagnetice sunt atrase de magneți, cele fluide încearcă să rămână pe loc. Așa are loc efectul hipnotizant.

„Rhei este undeva la granița dintre analog și digital, unde regulile mecanice și legile naturii se combină pentru a crea această iluzie într-o formă digitală”, a explicat creatorul proiectului. Parcă un astfel de ceas ne-ar face să mai uităm puțin de smartwatch-uri și smartphone-uri.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: