Cea mai mare tranzacție din istoria IT: Dell cumpără EMC pentru o sumă astronomică

Cea mai mare tranzacție din istoria IT: Dell cumpără EMC pentru o sumă astronomică

Dell, compania care dezvoltă, produce și vinde calculatoare personale, a hotărât să cumpere EMC Corporation, o companie care se ocupă cu stocarea datelor, pentru o sumă de ordinul miliardelor de dolari, devenind cea mai mare tranzacție din istoria IT-ului.

Deși foarte puțină lumea a auzit de EMC, produsele sale sunt destul de populare. Pe lângă furnizarea de servicii în scopul furnizării datelor online, în cloud, aceasta mai deține firma de securitate RSA și compania care dezvoltă software de vizualizare, VMware.

Dell va intra în posesia EMC pentru incredibila sumă de 67 de miliarde de dolari, tranzacția fiind catalogată drept cea mai mare din istoria IT. „Creăm o companie cu o forţă incredibilă. Este vorba de a aduce împreună tehnologii complementare şi să ajutăm clienţii să răspundă provocărilor şi oportunităţilor create de viitorul digital”, a declarat Michael Dell, preşedinte şi director general al Dell, pentru CNBC.

Motivul acestei tranzacție constă în dorința celor de la Dell de a-și extinde orizonturile dincolo de piața PC-urilor, care se află în declin. Aceștia doresc să se extindă spre piața de administrare și stocare a datelor, care s-a dovedit a fi mult mai profitabilă.

Tranzacția nu a fost finalizată însă. EMC are un termen de 60 de zile în care poate primi oferte și din partea altor cumpărători, iar în cazul în care se vor răzgândi, aceștia vor trebui să-i despăgubească pe cei de la Dell printr-un comision.

Având în vedere că EMC valorează de aproape dublu decât Dell, aceștia din urmă negociază cu mai multe bănci asigurarea finanțării.
EMC, care în cazul finalizării tranzacției nu va preda controlul și ramurii care dezvoltă software de vizualizare, VMware, nu a fost abordată de alți posibili cumpărători, iar probabilitatea ca acest lucru să se întâmple este destul de mică.

Etichete: