Ce trebuie să știi despre Facebook. 5 reguli esențiale atunci când folosești rețeaua de socializare

Ce trebuie să știi despre Facebook. 5 reguli esențiale atunci când folosești rețeaua de socializare

Toată lumea are în ziua de astăzi cont pe rețelele de socializare, dar iată ce trebuie să știi despre Facebook dacă ești utilizator.

Am realizat o selecție cu ce trebuie să știi despre Facebook dacă ești utilizator al acestei rețele de socializare. Este important să ai grijă de securitatea contului tău și a datelor tale, Facebook te va ajuta în acest sens, și este important să cunoști ce poți posta și ce nu.

Ce trebuie să știi despre Facebook – folosește doar numele real

Dacă pe alte site-uri de socializare este la modă să folosești porecle sau tot felul de simboluri însoțite de numere, iată ce trebuie să știi despre Facebook: nu este permisă folosirea simbolurilor, semnelor de punctuație sau caractere din mai multe limbi în numele contului personal.

Nu aveți voie să folosiți nici titulaturi cum ar fi ‘profesor’, ‘medic’, în titlu. Cu atât mai puțin aveți voie să folosiți cuvinte vulgare în numele contului personal. Facebook vă va pedepsi pentru folosirea cuvintelor jignitoare.

Nu aveți voie să folosiți numele altei persoane pentru a vă face un cont de Facebook. Dacă este sesizat site-ul de socializare în această privință ar putea să vă ceară date suplimentare de identificare.

Ce trebuie să știi despre Facebook – contul și conținutul privat

Pe lista noastră de ‘ce trebuie să știi despre Facebook’ intră și câteva măsuri de protejare a identității și a conținutului postat.

Dacă vreți să postați ceva fără ca cei care nu vă sunt prieteni să vadă, aveți această opțiune. Mai mult, puteți alege personalizarea fiecărui status să fie văzut de un anumite persoane sau de anumite persoane, chiar și prieteni, să nu fie văzut.

Ce trebuie să știi despre Facebook – importanța parolei și confirmării telefonice

Parola este principala armă împotriva furtului de date personale așa că tratați-o cu suficientă importanță. Parola trebuie să aibă cel puțin 6 caractere, iar pentru o siguranță mai mare încercați să folosiți o combinație de numere, litere și semne de punctuație. În plus, încercați să folosiți atât litere mari cât și litere mici, acest lucru face mai dificil de spart parola.

Dacă ați făcut contul de Facebook relativ de curând, probabil că ați confirmat contul cu ajutorul unui mesaj primit prin SMS, deci ați sincronizat numărul de telefon cu contul de Facebook.

Pentru cei care aveți conturi mai vechi, Facebook vă îndeamnă să le confirmați cu ajutorul numerelor de telefon, este pentru siguranța voastră.

Ce trebuie să știi despre Facebook – Ateție ce conținut postați

Facebook acordă mare atenție și conținutului pe care îl postați pe site-ul de socializare. În mod normal, dacă vă place un filmuleț amuzant pe care l-ați văzut la altcineva și vreți să îl împărtășiți cu prietenii, apăsați butonul share, nu downloadați filmulețul fără acordul proprietarului.

Pentru furtul de conținut de la alte conturi Facebook dă diferite pedepse, suspendarea contului de la 24 de ore la câteva zile.

Postați doar conținut original, nu scrieți cuvinte vulgare sau ofensatoare la adresa nimănui, nu lansați îndemnuri rasiste sau videoclipuri violente.

Ce trebuie să știi despre Facebook – Cum să raportați furtul de conținut

Dacă cineva vă fură o fotografie, un film postat pe Facebook sau chiar identitatea puteți să raportați acest lucru către site-ul de socializare și ei vor rezolva în cel mai scurt timp această problemă.

În cazul postărilor care conțin poze ale voastre sau chiar cu voi pe care nu le vreți pe Facebook, puteți să apăsați în colțul din dreapta sus al postării pe butonul REPORT. De acolo veți avea o mulțime de opțiuni de selectat, alegeți pe cea care se potrivește cazului vostru.

În cazul furtului de identitate trebuie să intrați pe pagina care folosește abuzim numele vostru și tot în colțul din dreapta sus al profilului respectiv, lângă opțiunea de trimitere mesaj aveți și opțiunea de REPORT.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: