Cât de gros ar fi un smartphone care stă încărcat toată săptămâna?

Cât de gros ar fi un smartphone care stă încărcat toată săptămâna?

Ne-am obișnuit în ultima vreme să vedem telefoane bune și ieftine de la chinezi și apar din ce în ce mai multe terminale chinezești capabile să spargă recorduri când vine vorba de autonomie. O companie necunoscută din China vrea să creeze un smartphone cu o autonomie de aproximativ o săptămână. 

Oukitel este un producător de smartphone-uri din China cunoscut, în mare, pentru (aproape) clone de iPhone care rulează Android și care oferă performanțe foarte bune la prețuri scăzute. Unul dintre cele mai cunoscute modele este U9, un telefon cu display full HD, procesor cu opt nuclee, 3GB memorie RAM, care costă numai 200 de dolari.

Acum, Oukitel vrea să iasă în evidență și cu altceva în afară de prețul terminalelor sale, promițând să scoată un telefon capabil să doboare toate recordurile în ceea ce privește autonomia.

Cu toate că există telefoane cu autonomie de aproape trei zile (unele modele Lenovo sunt dotate cu baterii de 4.000 mAh și se apropie de acest timp), cei de la Oukitel, dacă reușesc să lanseze telefonul din imaginile de mai jos, vor să ajungă la o autonomie mai mare de o săptămână.

Telefonul companiei ar urma să fie dotat cu o baterie absurdă, de 10.000 mAh. Cei de la GSMArena s-au întrebat cât de gros ar fi un astfel de smartphone, iar cei de la Oukitel le-au trimis o serie de imagini cu un prototip. Fotografiile de mai jos înfățișează, într-adevăr, un terminal destul de gros, dacă este să-l comparăm cu smartphone-uri ca Samsung Galaxy S6 sau iPhone 6, dar având în vedere capacitatea bateriei, ne așteptam să fie de dimensiunea unei cărămizi.

Smartphone-ul va ajunge pe piață în câteva luni, dar nu se știu mai multe detalii privind specificațiile. În orice caz, pare genul de produs perfect pentru cei care prețuiesc mai mult funcțiile de telefonie și pe cele de bază (browsing, email) în pofida unui design strălucit.

smartphone autonomie 10000 oukitel 2 smartphone autonomie 10000 oukitel 3 smartphone autonomie 10000 oukitel

Citește și: