Care sunt cerinţele minime de sistem pentru Windows 10?

Care sunt cerinţele minime de sistem pentru Windows 10?

Prin amalgamul de informaţii despre publicate în ultimele zile, au fost făcute publice şi cerinţele minime de sistem pentru noul sistem de operare.

În teorie, Windows 10 sună foarte bine şi pare să remedieze unele dintre cele mai mari probleme introduse de către Windows 8 şi Windows 8.1. Până când acesta va fi făcut public în variantă finală, în această vară, mai există multe aspecte de lămurit. Unul dintre acele aspecte ţine de cerinţele de sistem, pe care gigantul din Redmond tocmai a decis să le facă publice.

Având în vedere că Windows 10 va rula, în diverse iteraţii, atât pe smartphone-uri, cât şi pe tablete, hibride, laptopuri sau desktop-uri, cerinţele de sistem sunt mult mai diversificate decât până acum. În primul rând, sunt menţionate pe care le vom vedea în telefoane cu Windows 10. Respectiva listă include doar creaţii de la Qualcomm: MSM8909, MS8208, MSM8994, MSM8992 şi MSM8952.

În ceea ce priveşte chipseturile Intel compatibile cu noul sistem de operare, aici au fost menţionate Cherry Trail, Skylake şi Atom x3 (LTE). De la AMD, sunt trecute în revistă dispozitivele construite în jurul chipset-urilor Carrizo şi Carrizo-L. În ceea ce priveşte cantitatea de memorie RAM necesară, aceasta va varia în funcţie de rezoluţie. Începe de la 512MB RAM şi sare până la 4GB pentru panouri QHD. Creaţiile mobile ce rulează noul sistem de operare pot avea panouri de la 3 inci până la 7,99 inci.

Situaţia la tablete, laptopuri şi desktop-uri, ca de fiecare dată, este mult mai clară. Versiunea Pro de Windows 10 poate rula pe display-uri de la 7 inci în sus cu o rezoluţie minimă de 800 x 600 pixeli. Este necesar 1GB RAM pentru versiunea pe 32 de biţi a noului sistem de operare şi 2GB RAM pentru 64 de biţi. Cu alte cuvinte, indiferent ce sistem aveţi acasă, este aproape imposibil să nu puteţi rula Windows 10.

Citește și: