24 iul. 2015 | 13:24

Realitatea augmentată, de la moft la a fi foarte utilă

ACTUALITATE
Realitatea augmentată, de la moft la a fi foarte utilă

Cei de la Magic Leap și-au propus să creeze magie. Deși nu se știe încă exact cum va arăta dispozitivul pe care îl pregătesc, o serie de imagini ar putea fi utile pentru a ști la ce să ne așteptăm.

Sunt atât de multe desene cu gadgeturi precum inele, mănuși, tastaturi și mecanisme în patent, încât e aproape imposibil să aflăm natura sistemului, care se promite inovator. Pe de altă parte, ar putea fi o listă a posibilităților vaste pe care acesta le oferă, scrie Mashable. Dacă sunt reale, imaginile ar putea anticipa un dispozitiv capabil să surclaseze oricare altul din aceeași gamă.

De asemenea, acum câteva luni, NASAîncheiat un parteneriat cu Osterhout Design Group (ODG), o companie din sectorul tehnologic militar, pentru a aduce realitatea augmentată în spațiu. Agenția spațială plănuiește să îi echipeze pe astronauți cu ochelari inteligenți care suprapun informații importante peste obiectele și lucrurile din câmpul vizual.

Astronauții ar beneficia enorm de pe urma acestei tehnologii, fiindcă zborurile lungi ar fi mult mai ușor de suportat. În plus, instrucțiunile trimise de centrele de control de pe Pământ ar ajunge direct pe retina lor, iar repararea unor componente s-ar face mult mai ușor și mai rapid.