Canon pregătește un aparat foto cu 50 de megapixeli. Acesta e urmaşul popularelor Canon 5D

Canon pregătește un aparat foto cu 50 de megapixeli. Acesta e urmaşul popularelor Canon 5D

Subiectul unui număr semnificativ de zvonuri, mai sus este prima imagine cu 5Ds, urmaşul popularelor aparate foto  Mark II şi Canon 5D Mark III.

Când vine vorba de aparate foto digitale cu abilităţi spectaculoase de captură video, cei de la au făcut o treabă foarte bună în ultimii ani în a-şi consacra poziţia pe piaţă. Totul a început cu Canon 5D Mark II, un full frame care, în urmă cu câţiva ani, a fost folosit şi pentru filmarea unui episod din popularul serial House. Pentru că au trecut deja trei ani şi de la lansarea urmaşului său, 5D Mark III, cei de la Canon se pare că se pregătesc anul acesta pentru reinventarea popularei serii.

Imaginea de mai sus, postată online pentru prima oară de cei de la Digicame-Info este prima ilustraţie cu cel mai nou aparat foto full frame al japonezilor şi are toate şansele să fie adevărată. Aparent, anul acesta, vom vedea două noi aparate foto, cu numele de Canon 5Ds şi Canon 5Ds R ce vor duce mai departe emblematica serie 5D. Trecând peste faptul că acestea sunt doar nişte zvonuri şi e recomandat să le percepeţi cu o anumită reticenţă, noul Canon 5Ds se pare că va fi construit în jurul unui senzor CMOS full-frame de 50,6 megapixeli.

Cu un accent pe anduranţă, body-ul va fi realizat dintr-un aliaj de magneziu ce va conferi DSLR-ului o rezistenţă sporită la praf şi apă. De procesare va fi responsabil cel mai nou procesor foto DIGIC 6 al celor de la Canon. În rest, va avea 61 de puncte de autofocus şi va fi capabil de captură foto continuă la rezoluţie maximă cu o viteză de 5 cadre pe secundă. Lăsând la o parte senzorul imens, acest aparat nu ar întruchipa un upgrade important peste modelul de acum câţiva ani. Cu toate acestea, dacă sunteţi un fan al full-frame-urilor Canon, cu siguranţă vă va entuziasma.