Canon lansează PowerShot G3 X, o cameră foto compactă cu preț deloc mic

Canon lansează PowerShot G3 X, o cameră foto compactă cu preț deloc mic
11:40 18.06.2015

După ce Sony și-a prezentat noul RX100 pentru cei care doresc camere foto compacte, Canon anunță PowerShot G3 X. Are zoom optic 25x, are un senzor de 20 de megapixeli, dar și un preț destul de mare.

După ce s-a dovedit că orice cameră foto compactă cu senzor mic este o alegere proastă, telefonul fiind mult mai bun, producătorii au trecut la cele cu senzor de cel puțin un inci. Aici se încadrează și Canon PowerShot G3 X, o cameră cu 20 de megapixeli, zoom optic 25x și controale manuale care să-ți aducă aminte puțin de un DSLR.

Canon PowerShot G3 X mai are un procesor de imagine Digic 6 și o gamă ISO care ajunge până la 12.800, iar ecranul de 3,2 inci este tactil și are o rezoluție de 1,6 milioane de puncte. Ai la dispoziție fotografiere RAW, conectivitate prin WiFi și un design pe care Canon l-a tot folosit pe compactele premium lansate în ultimul an. Acest model costă 1.000 de dolari, dar la capitolul optică PowerShot G3 X dezamăgește.

Are un obiectiv cu o diafragmă care începe de la f/2.8 și ajunge la f/5.6, cu mult sub ceea ce oferă Sony RX100 IV sau chiar Canon G1X Mark II și Canon G7X. Desigur, față de celelalte modele Canon, acest PowerShot G3 X este ceva mai robust, dar este greu de justificat alegerea sa în fața modelelor concurente. Partea bună este că poți realiza videoclipuri la 60fps și există stabilizare pe 5 axe prin sistemul Intelligent IS și modul Dynamic IS.

Canon PowerShot G3 X front

loading...