Camera ”atotvăzătoare” de la Intel nu te lasă să adormi la volan

Camera ”atotvăzătoare” de la Intel nu te lasă să adormi la volan

Camera Intel RealSense a fost vedeta ediției din acest an a evenimentului Intel Developer Forum, desfășurat în San Francisco. Am văzut-o implementată pe sisteme de gaming și în oglinzi inteligente, dar o companie micuță a avut o idee care are potențialul de a salva vieți.

Multe persoane devin victime ale accidentelor rutiere din cauza oboselii. Dacă un șofer adoarme la volan, consecințele pot fi devastatoare, atât pentru el, cât și pentru restul participanților la trafic. De aceea o companie numită Paschar LLC a căutat o soluție care ar putea fi implementată foarte simplu și ieftin în orice model de mașină și au găsit-o în Intel RealSense.

RealSense folosește mai mulți senzori speciali capabili să măsoare distanța dintre obiecte, dar și dimensiunea acestora. Mai mult, senzorii sunt capabili de o precizie foarte mari, reușind chiar să ”citească” fețele, așadar camera poate fi programată să recunoască momentul în care un șofer pare să adoarmă.

În acest caz, soluția Paschar poate declanșa o alarmă sau diverse mesaje menite să-l țină pe șofer treaz suficient încât să poată trage pe dreapta și să se odihnească. Camera Intel RealSense ar fi montată în volan, dar și-ar putea găsi loc și pe bord, orientată spre exterior, pentru a-i putea avertiza pe șoferi când se apropie prea mult de alte mașini.

Fotografii realizate cu Fujifilm X-E1, aparat disponibil la F64

Adormi la Volan Intel RealSense

Citește și: