Playtest – Call of Duty: Havoc duce conceptul de zombie la un alt nivel

Playtest - Call of Duty: Havoc duce conceptul de zombie la un alt nivel

Call of Duty: Havoc este primul DLC pentru popularul shooter Call of Duty: Advanced Warfare. Noi l-am testat și vă spunem dacă merită sau nu să investiți în el. 

Modul zombie e foarte popular printre fanii seriei Call of Duty, așa că mulți gameri au fost profund dezamăgiți de faptul că acesta nu a fost inclus direct în Call of Duty: Modern Warfare.

Cei de la Activision au decis să nu reîncălzească ”ciorba”, ci au făcut una nouă, în temă cu povestea din Modern Warfare. Cu toate că este prima dată când jucătorii au trebuit să plătească pentru a măcelări valuri întregi de morți-vii, ingredientele par să merite: Exo Zombies, arme futuriste și patru actori cunoscuți.

Call of Duty: Advanced Warfare: Havoc – Exo Zombies

Dacă în Call of Duty: Advanced Warfare, performanța lui Kevin Spacey face tot jocul, în modul Exo Zombies din DLC-ul Havoc, există patru personaje pe care jucătorii le pot controla, iar acestea sunt aduse la viață de John Malkovich, Rose McGowan, Bill Paxton și Jon Bernthal.

Fără doar și poate, personajul interpretat de Malkovich este preferatul tuturor și vă veți găsi în postura de a vă certa cu prietenii, în modul multiplayer, pentru oportunitatea de a-l controla.

Revenind la povestea din Exo Zombies, acțiunea se petrece într-un complex al corporației Atlas unde, din greșeală, a fost eliberat un virus care i-a transformat pe toți în zombie. Cei patru actori pe care i-am enumerat mai sus sunt angajați ai companiei și trebuie să facă ”curățenie”.

Jocul începe domol, cu un pistol, iar creaturile nu se mișcă prea repede. Totuși, pe măsură ce treci prin valurile de zombie, dificultatea crește și, odată cu ea, și beneficiile. Cu fiecare țintă pusă la pământ primești bani cu care îți poți îmbunătăți armele.

Modul Exo Zombies se joacă cel mai bine în echipă, pentru că devine foarte dificil în foarte scurt timp și un singur ”soldat” împotriva ”forțelor răului” nu va fi de ajuns.

Partea bună este că, la un moment dat, primești acces la costumele Exo care, la fel ca în Modern Warfare, îți oferă abilități și puteri speciale. Pentru câteva minute, vei trece prin zombie ca un cuțit încins prin unt, dar ”distracția” asta se termină odată ce apar și inamici dotați cu astfel de costume.

De aici, jocul poate deveni de-a dreptul frustrant. Dacă se întâmplă să mori, vei reveni la viață runda următoare, însă nu vei mai avea costumul Exo. În cazul ăsta, va fi aproape imposibil să mai supraviețuiești și vei deveni o povară pentru camarazii tăi din joc.

Pentru a supraviețui e nevoie de agilitate și tactică, precum și de o cunoaștere foarte bună a hărții: trebuie să înveți de unde să îți ”faci plinul” cu muniție, unde este camera de decontaminare etc.

Cu toate astea, modul Exo Zombies este cel mai interesant dintre toate implementate până acum în Call of Duty, cei de la Activision reușind să surprindă plăcut în această situație.

Call of Duty: Advanced Warfare: Havoc – noi hărți

DLC-ul pentru Call of Duty: Advanced Warfare nu aduce numai modul Exo Zombies, ci și patru noi hărți pe care îți poți dezlănțui talentele de super-soldat.

Urban este cea mai mică dintre ele și are un ritm foarte alert. Vei fi pe fugă tot timpul, dar vestea bună este că vei putea ajunge în spatele adversarilor din câteva mișcări bine calculate.

În Drift, acțiunea are loc într-o stațiune de ski. Există numeroase locuri în care te poți ascunde, numai să ai grijă să nu fii în zona ”sensibilă” când sună alarma de avalanșă.

Sideshow este cea mai ciudată hartă, fiind plină de fețe de clowni înfricoșători. Poate fi un adevărat paradis pentru lunetiști, având o multitudine de locuri la înălțime și nu foarte multe spații în care te poți ascunde.

Core se află în deșertul Gobi, într-o centrală nucleară dezafectată. Există o serie de drone capabile să îi vâneze pe inamici, iar toată acțiunea se desfășoară, de obicei, în camera centrală care unește tunele subterane.

Concluzie

Call of Duty: Advanced Warfare: Havoc este un prim DLC reușit. Suma de 15 dolari nu pare atât de mare, luând în calcul orele distractive de care poți avea partea împușcând hoarde de zombie cu superputeri.

Decizia Activision de a scoate acest mod din lansarea inițială a jocului este una financiară, compania încercând să-și crească veniturile, însă jucătorii nu ar trebui să se simtă înșelați. Împreună cu cele patru hărți, primul DLC pentru Advanced Warfare își merită banii.

Citește și: