Bill Gates, fondator Microsoft: Încă nu înțelegem adevăratul potențial al HoloLens [VIDEO]

Oficialii Microsoft şi-au lăsat audienţa cu gura căscată săptămâna trecută când au anunţat un gadget revoluţionar intitulat HoloLens.

La începutul săptămânii trecute, pe lângă un amalgam de detalii despre viitoare lansării de software, s-au adus în discuţie două particularităţi de hardware. Este vorba de un PC cu un ecran de 84 de inci şi un kit care transformă în realitate mult râvnitele holograme. Acesta din urmă poartă numele de HoloLens şi incorporează funcţionalitatea unui întreg computer. Privind destul de superficial posibilităţile oferite de kitul ilustrat mai sus, putem afirma că este capabil să combine într-un mod interesant holograme cu elemente de realitatea augmentativă, în acelaşi timp, oferind purtătorului posibilitatea de a interacţiona fără nici un fel de probleme cu mediul înconjurător.

În primele demonstraţii realizate folosind HoloLens, un jucător de Minecraft avea întreaga hartă în faţa ochilor şi putea interacţiona cu ea de parcă se află pe un câmp real şi se pregăteşte să meargă la sapă. Pentru că fondatorul Microsoft nu vrea să ne limităm doar la scenarii de gaming asociate ochelarilor minune, într-o sesiune recentă de şi-a exprimat într-un mod foarte creativ entuziasmul pentru această nouă tehnologie. În acelaşi timp însă, şi-a verbalizat şi rezervele sale legate de faptul că vor mai trece câţiva ani până vom aprecia la adevărata valoare utilitatea unui astfel de gadget.

,,HoloLens este destul de uimitor. Microsoft a investit mult în cipurile şi software-ul său. Este startul realităţii virtuale. Realizarea dispozitivului în aşa fel încât să nu ameţeşti sau să ţi se facă greaţă este foarte dificilă. Viteza aliniamentului trebuie să fie super rapidă. Vor mai trece câţiva ani pentru ca aplicaţiile software ce sunt construite acum să realizeze potenţialul maxim al acestui aparat.” Dintr-un punct de vedere, este convins că această tehnologie reprezintă viitorul divertismentului şi nu numai. Este însă de apreciat faptul că, pe lângă manifestări de entuziasm, are nivelul de luciditate necesar pentru a conştientiza că utilitatea unei creaţii precum HoloLens tinde spre zero fără nişte aplicaţii pe măsură.

12:40 30.01.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video