BenQ lansează o nouă gamă de proiectoare și prima boxă electrostatică portabilă

BenQ lansează o nouă gamă de proiectoare și prima boxă electrostatică portabilă

În cadrul unui eveniment desfășurat pe 15 octombrie, cei de la BenQ au anunțat o nouă gamă de dispozitive interesante.

BenQ a introdus pe piață 14 noi modele de proiectoare, cu intenția de a acoperi întregul palierul de soluții, de la proiectoare cu prețuri scăzute, produse home-cinema care oferă imagini cinematografice compatibile cu standardul Rec.709, la proiectoare interactive sau proiectoare profesionale cu lentile interschimbabile.

Trei dintre cele 14 modele (W1110, W2000 și W3000) sunt menite să rproducă experiența din cinema într-un spațiu restrâns. Noile sisteme home cinema sunt acum la un alt nivel datorită tehnologiei Rec.709, specific industriei cinematografice. Rec.709 este standardul internațional HDTV introdus în anii ’90 pentru a garanta claritatea reproducerii unor culori vii, specifice cinematografiei, pentru a transpune pe peliculă viziunea producătorilor de film.

Modelele MH856UST, MW883UST și MX882UST sunt videoproiectoare dedicate segmentului educațional. Conform declarațiilor BenQ, acestea sunt capabile să ofere o imagine foarte bună chiar și de la distanțe mici de proiecție, atât în camerele de mari dimensiuni, cât și în cele semi-iluminate. Dimensiunea proiecției, interactivitatea și faptul că sunt wireless ready sunt menite să facă din acestea produse mult mai atrăgătoare pentru cadrele didactice.

proiector BenQ

BenQ PU9530 este un proiector cu șapte lentile interschimbabile, zoom și focus automat, iar seria de proiectoare destinate amfiteatrelor este completată de alte 4 modele, PW9520, PX9510, PX9210 și PU9220. De asemenea, SU922, SW921, SX920 sunt 3 video-proiectoare destinate segmentului ProAV

Alături de cele 14 proiectoare, BenQ a introdus și trei noi monitoare. În primul rând, avem Modelul SW2700PT, gândit pentru editarea și retușarea foto. Panel-ul monitorului asigură o acoperire de 99% a spectrului Adobe RGB. De asemenea, există posibilitatea de calibrare hardware și un controler OSD, iar „shading hood-ul” împiedică pătrundere luminii în spațiul de lucru.

Monitor BenQ

După cum spune BenQ, modelul BL2711U este primul monitor IPS 4K2K de 27 de inch din România. Acesta este special realizat pentru specialiștii în design și proiectare, acoperind un spațiu de culoare Adobe de 99% și sRGB de 100%. De cealaltă parte, modelul BL2420Z a fost realizat pentru a oferi confort și productivitate la locul de muncă.

Probabil cel mai interesant dispozitiv anunțat este TreVolo (îl puteți vedea în imaginea feature), prima boxă portabilă din lume bazată pe tehnologia electrostatică.  Avantajele boxelor electrostatice includ reducerea distorsiunilor de până la două ori comparativ cu boxele tradiționale conice fixate în incinte dedicate, o greutate redusă a diafragmei și un răspuns foarte fidel atât în amplitudine cât și în tempo.

Din câte se pare, TreVolo conține patru amplificatoare și trei canale DSP, panouri electrostatice active, sub-woofere și radiatoare de mari dimensiuni. În cazul în care doriți să economisiți din baterie, puteți accesa modul “long lasting battery”. Atunci când nu este conectată la adaptorul AC, boxa este alimentată de acumulatorul intern, care are o autonomie de până la 12 ore. Puteți afla mai multe informații în legătură cu dispozitivele de mai sus de pe site-ul www.benq.ro.

Citește și: