Beat pe bicicletă: sistemul antifurt care nu te lasă să-ți pui viața în pericol

Beat pe bicicletă: sistemul antifurt care nu te lasă să-ți pui viața în pericol

Cu toții știm că alcoolul și echilibrul nu sunt cei mai buni prieteni. Când vine vorba de siguranța rutieră, accentul este pus pe șoferi și pe pericolele care vin odată cu manevrarea unui autoturism când aceștia se află în stare de ebrietate. Acum există un gadget construit special pentru bicicliști. 

La primul gând, un biciclist beat este ceva destul de amuzant de urmărit: nu mai știe care e stânga și care e dreapta sau de ce se mișcă drumul și, la un moment dat, sigur va cădea în vreun tufiș. Totuși, un biciclist beat pe stradă, în trafic, este un pericol atât pentru el, cât și pentru ceilalți participanți la trafic.

De aceea o companie din Japonia a creat un sistem antifurt care nu numai că păzește bicicleta de hoți, dar păzește și proprietarul alcoolizat de  bicicletă. Se numește Alcoho-Lock și funcționează pe un principiu simplu, dar eficient, care previne mersul cu bicicleta într-o stare avansată de ebrietate.

Utilizatorul trebuie să sufle în Alcoho-Lock, iar dacă aerul respirat conține mai mult alcool decât oxigen (mai exact, dacă depășește limita legală) antifurtul nu se va debloca și bicicleta nu va putea fi folosită. Mai mult, sistemul va trimite și un mesaj unei persoane de contact, alertând-o că utilizatorul este criță și că trebuie să vină să ridice bicicleta și să aducă o cană cu zeamă de varză.

Deocamdată, dispozitivul Alcoho-Lock este disponibil numai în Japonia, la prețul de aproximativ 240 de dolari, și nu se știe când sau dacă va ajunge și în alte colțuri ale lumii.

Citește și:
Etichete: