17 dec. 2015 | 17:22

Au apărut primele imagini cu Ioniq, prima mașină electrică de la Hyundai

ACTUALITATE
Au apărut primele imagini cu Ioniq, prima mașină electrică de la Hyundai

Hyundai plănuiește să lanseze prima sa mașină electrică, Ioniq, luna viitoare. Printre trăsăturile interesante sunt faptul că modelul nu vine doar în format integral electric dar și în variante hibrid.

Compania sud-coreană dorește să vândă mașina cu trei variante de motoare, toate fiind prietenoase cu mediul înconjurător. Noile imagini oferite de Hyundai oferă detalii despre habitaclul mașinii și segmentul de bord.

Nu sunt momentan foarte multe detalii despre noul automobil, însă Hyundai promite o aerodinamică ieșită din comun, cu un exterior în stil coupe care să minimizeze rezistența aerodinamică. Pentru a atrage și mai mulți ecologiști în barca Hyundai, firma a anunțat că va folosi de asemenea și materiale prietenoase cu mediul, care să completeze designul curat, elegant și simplu al mașinilor constructorului sud-corean.

De vreme ce noul automobil există doar în desene și imagini generate pe calculator e greu să dai imediat dreptate lui Hyundai. Ioniq va apărea luna viitoare în Korea, iar apoi va merge direct la Salonul Auto de la Geneva și apoi la New York.

Ioniq vine cu un trio de opțiuni cu adevărat atractive pentru piața de clienți ecologiști din mediul auto post-Dieselgate din America. În acest moment Tesla conduce de departe piața de mașini electrice și nu prea se întrevăd competitori care să se ridice la nivelul firmei lui Elon Musk. Spre deosebire de Tesla, Hyndai pare să se gândească și la banul consumatorului, ceea ce cu siguranța îi va asigura o piață rămasă încă neexplorată: mașinile electrice ieftine.

Au apărut primele imagini cu Ioniq, prima mașină electrică de la Hyndai