ATM-urile care dau apă curată milioanelor de oameni din Kenya

ATM-urile care dau apă curată milioanelor de oameni din Kenya
15:51 23.06.2015

Lipsa apei curate este o problemă în orașul Nairobi, capitala Kenyei. Sursele de apă impură cauzează multe probleme, printre care și dizenteria.

Pentru că apa este cea mai prețioasă resursă pentru kenieni, prețul pe care trebuie să îl plătească pentru a beneficia de ea e ridicat raportat la nivelul de trai. Grație unui parteneriat între africani și compania daneză Grundfos, acest lucru este pe cale să se schimbe. Au fost deschise patru dispozitive care funcționează asemănător unui ATM obișnuit, care furnizează 20 de litri apă pentru echivalentul a 30 de bani românești, notează Engadget.

Asta înseamnă că oamenii vor plăti de 100 de ori mai puțin decât ar plăti în mod obișnuit, pentru aceeași cantitate de apă. Locuitorii nu trebuie decât să folosească un card inteligent și să aibă un recipient pentru apă, iar operațiunea se face foarte simplu. Planul nu este tocmai nou, ci a fost pus în practică în zonele rurale ale Kenyei de ceva timp.

ATM cu apa

Totuși, este prima oară când o astfel de metodă de distribuire a apei a fost încercată într-un centru urban. Grundfos speră că acest parteneriat se va extinde și în alte țări în curs de dezvoltare, eventual pentru a furniza apă pentru 700 de milioane de oameni care nu au acces la ea.

 

Etichete:
loading...